Pravdepodobnou príčinou nehody pri Piešťanoch bolo prekročenie rýchlosti

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 10:48 • 2 min
Pravdepodobnou príčinou nehody pri Piešťanoch bolo prekročenie rýchlosti

TRNAVA – Dvadsaťročný Hlhovocčan, ktorý zrazil v utorok (12.5.) krátko po 17. hodine v Ratnovciach v okrese Piešťany dve ženy, pravdepodobne prekročil rýchlosť v obci a pri prejazde ľavotočivou zákrutou dostal šmyk. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

slovakia

left justify in out

"Mladý vodič osobného motorového vozidla Honda Civic stratil kontrolu nad autom a vyšiel na chodník, kde narazil do dvoch žien. Obidve sú z Piešťan, 75-ročná žena a jej 51-ročná dcéra utrpeli nárazom ťažké zranenia. Staršia zo žien na následky zranení na mieste nehody podľahla. Druhú ženu v kritickom stave, s vážnym poranením hlavy, končatín a brucha, previezli záchranári vrtuľníkom do nitrianskej nemocnice," opísala priebeh udalosti hovorkyňa. Dodala, že polícia podrobila na mieste mladého vodiča dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna, policajt mu však zadržal vodičský preukaz. "Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre usmrtenie a ublíženie na zdraví a pribral znalcov zo súdneho lekárstva a cestnej dopravy. Okolnosti a príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje," konštatovala.

 

Polícia apeluje najmä na mladých vodičov, aby zbytočne neriskovali a jazdu prispôsobili najmä svojim skúsenostiam a zručnostiam za volantom. Nerozvážnosť a prirýchla jazda je jednou z najčastejších príčin dopravných nehôd. "V zmysle zákona je vodič povinný rýchlosť jazdy prispôsobiť najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať," uzavrela Linkešová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies