Pravdepodobne militanti z Talibanu uniesli 12 ľudí

NETKY.SK • 12 August 2015, 15:36 • 2 min
Pravdepodobne militanti z Talibanu uniesli 12 ľudí

KÁBUL - Neznámi ozbrojenci uniesli v utorok v provincii Ghazní na východe Afganistanu 12 príslušníkov národnostnej menšiny Hazárov.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo len niekoľko dní po tom, ako pravdepodobne militanti z hnutia Taliban v tej istej provincii uniesli a zabili štyroch Hazárov. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

 

Všetkých 12 Hazárov uniesli militanti po tom, ako na ceste do mesta Ghazní zastavili ich vozidlo.

 

"Sme v kontakte s miestnymi kmeňovými vodcami. Budú presviedčať únoscov, aby Hazárov prepustili," uviedol pre agentúru Reuters viceguvernér provincie Ghazní Muhammad Alí Ahmádí.

 

V nedeľu pravdepodobne militanti z Talibanu uniesli presne rovnakým spôsobom na ceste do Ghazní troch Hazárov a jedného Paštúna.

"Talibovia ich uniesli z auta presne rovnakým spôsobom a bezpečnostné sily neskôr našli ich mŕtve telá," povedal Ahmádí.

 

Vo februári uniesli maskovaní ozbrojenci v juhoafganskej provincii Zábul 30 Hazárov. V máji 19 z nich oslobodili, dvaja zahynuli a deviati sú stále nezvestní.

Únosy Hazárov v provincii Ghazní prišli len niekoľko dní po sérii samovražedných bombových útokov, ku ktorým došlo minulý týždeň v afganskej metropole Kábul, čo len umocňuje obavy zo stupňujúceho sa sektárskeho násilia, ktoré je súčasťou boja Talibanu a iných militantných organizácií proti vláde v Kábule.

Podľa údajov OSN v Afganistane za prvých šesť mesiacov tohto roka zahynulo alebo utrpelo zranenia takmer 5000 civilistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies