Pravda o Tutanchamonovi: Mal predkus, ženské boky a jeho rodičia boli súrodenci!

NETKY.SK • 21 Október 2014, 13:47 • 2 min
Pravda o Tutanchamonovi: Mal predkus, ženské boky a jeho rodičia boli súrodenci!

LONDÝN – Jeho známa zlatá pohrebná maska zobrazuje vznešenú krásu a kráľovskú moc. Tutanchamon v skutočnosti vyzeral úplne inak.

slovakia

left justify in out

Faraón mal predkus, zdeformovanú nohu, ženské boky a pri chodení si musel pomáhať palicou. Vypláva to z viac ako 2-tisíc počítačových skenov a analýzou faraónovej rodiny. Vedci dokonca zistili, že Tutanchamónovi rodičia boli priamy súrodenci – brat a sestra.

 

img

 

Incest mu spôsobil značné fyzické deformácie a hormonálnu nevyrovnanosť. Podľa vedcov to malo za následok aj jeho skorú smrť v tínedžerskom veku.

 

img

 

Tutanchamón alebo Tutanchamon (trónne meno: Nebcheprure) bol faraón v starovekom Egypte. Patrí do 18. dynastie a bol v poradí dvanástym faraónom tejto dynastie. Vládol v rozmedzí približne 1333 pred n.l. - 1323 pred n.l. Na trón nastúpil, keď mal deväť rokov.

 

Bol prvým a najstarším egyptský panovník, ktorého nevylúpenú hrobku objavili archeológovia. „Jedinou pozoruhodnosťou v jeho živote bolo, že zomrel a bol pochovaný,“ povedal Howard Carter, ktorý objavil jeho hrobku. Vďaka nemu sme sa dozvedeli mnoho.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies