Pravda o tom, prečo nikdy neukázali mŕtve telo Usámu bin Ládina!

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 16:46 • 2 min
Pravda o tom, prečo nikdy neukázali mŕtve telo Usámu bin Ládina!

WASHINGTON – Najhľadanejšieho teroristu číslo jeden a najväčšieho nepriateľa Spojených štátov Usámu bin Ládina zabili 2. mája 2011. Po smrti ho údajne ihneď pochovali v súlade s moslimskými tradíciami. Na verejnosť sa nikdy nedostala fotografia jeho mŕtveho tela.

slovakia

left justify in out

Keď popravili Saddáma Husajna zverejnili video, ale aj fotografie z popravy. Keď Delta Force zabila jeho dvoch synov Udaja a Kusaja, takisto zverejnili fotografie ich tiel. Tak prečo uverejnili fotografie mŕtveho „verejného nepriateľa Ameriky číslo 1“?

 

Matt Bissonnette, člen tímu Navy SEAL Team Six, ktorý vtrhol do pakistanského domu bin Ládina vo svojej knihe „No Easy Day“ (Neľahký deň) napísal: „Ešte sa zvíjal a šklbal vo svojich posmrtných kŕčoch, keď som sa nad neho spolu s kolegom postavil a vypálili sme mu do hrude niekoľko nábojov. Guľky ho úplne roztrhali, až ostal nehybne ležať na zemi.“

 

Bissonnette vo svojej knihe nehovoril celkom pravdu. Podľa dvoch tajných zdrojov mal po celom „záťahu“ bin Ládin vo svojom tele viac ako sto nábojov!

 

Fotografie jeho zohaveného tela teda neboli zverejnené preto, lebo členovia špeciálnej jednoty SEALs porušili medzinárodné dohody o ozbrojenom konflikte a defacto sa dopustili vojnového zločinu. Zverejnenie fotografie by znamenali pre Obamovu administratívu obrovský škandál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona