Pravda o Immobilem - cestný pirát sa nechcel učiť nemecky

NETKY.SK • 13 August 2015, 19:12 • 2 min
Pravda o Immobilem - cestný pirát sa nechcel učiť nemecky

DORTMUND - Taliansky futbalový útočník Ciro Immobile prezradil zaujímavé informácie zo zákulisia jedného roka stráveného v nemeckom klube Borussia Dortmund.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný Immobile prestúpil v roku 2014 do vestfálskeho mužstva s nálepkou kráľa strelcov talianskej Serie A v drese FC Turín. Sezóna v Borussii mu však nevyšla podľa predstáv, v I. bundeslige skóroval iba trikrát, dovedna zaznamenal 10 presných zásahov. Rozhodol sa preto zmeniť vzduch a v aktuálnej sezóne bude hosťovať v španielskom mužstve FC Sevilla.


"V Dortmunde som sa nedočkal žiadnej pomoci. Ani ja, ani moja rodina. Samozrejme, vina je na oboch stranách. Nevedel som po nemecky, ale očakával som väčšiu podporu zo strany mojich spoluhráčov. Nemôžete zmeniť kultúru krajiny. Cítil som sa zle, pretože som sa nedokázal adaptovať na nemecký spôsob života. Bolo pre mňa nemožné naučiť sa ich jazyk," povedal Immobile pre španielsky denník El País, pričom na adresu svojho trénera v BVB Jürgena Kloppa vyhlásil: "Po taktickej stránke bol veľmi slabý."


Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Ukázalo sa totiž, že Immobile vytrvalo odmietal akékoľvek pokusy o kontakt zo strany spoluhráčov.
"Skôr ako človek vypustí z úst obvinenia voči spoluhráčom a klubu, nezaškodilo by trochu sebakritiky," povedal pre Bild športový riaditeľ a niekdajší kapitán Borussie Michael Zorc.


Príspevok vo štvrtkovom vydaní Bildu s názvom "Pravda o Cirovi Immobilem" ďalej odhaľuje, že Talianov pohľad bol trochu odlišný. Hráči plynule hovoriaci po taliansky Pierre-Emerick Aubameyang a Sokratis Papastathopoulos sa s ním vraj chceli kamarátiť, no nepochodili. Immobile odmietal snahy kolegov o zblíženie a časom sa stal outsiderom kabíny Borussie.


"Bol príliš lenivý učiť sa jazyk. Šéfovia BVB viackrát ponúkli Cirovi aj jeho manželke Jessice učiteľa nemčiny v Unne (obec neďaleko Dortmundu, pozn.). Odmietli to. Ani po niekoľkých mesiacoch sa nevedeli dohovoriť po nemecky," ďalej odhaľuje Bild.


To však nie všetko, Immobile sa údajne za volantom automobilu stával cestným pirátom. Notoricky prekračoval rýchlosť a obyvatelia Unny sa naňho viackrát verejne sťažovali. Zástupcovia obce v tejto záležitosti intervenovali u predstaviteľov hráčovho zamestnávateľa. V ostatnom období ho viackrát videli ako spolujazdca. "S najväčšou pravdepodobnosťou prišiel o vodičský preukaz," dodáva na záver denník Bild.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona