Práva na diela Johna Steinbecka získala jeho nevlastná dcéra

NETKY.SK • 6 September 2017, 15:27 • 2 min
Práva na diela Johna Steinbecka získala jeho nevlastná dcéra

LOS ANGELES - Práva na diela zosnulého amerického spisovateľa Johna Steinbecka dostala jeho nevlastná dcéra Waverly Scott Kaffaga.

slovakia

left justify in out

V utorok tak rozhodol súd v Los Angeles, ktorý zároveň nariadil autorovej neveste Gail Knight Steinbeck vyplatiť Kaffaga odškodné vo výške 13,15 milióna dolárov (v prepočte približne jedenásť miliónov eur). Manželka spisovateľovho zosnulého syna Thomasa sa plánuje odvolať.

 

img

Waverly Scott Kaffaga


Spomínaný súdny proces sa začal 29. augusta. Waverly Scott Kaffaga v roku 2014 podala žalobu na spomínaného syna a jeho manželku za marenie produkcie nových filmových adaptácií Steinbeckových románov. Kaffaga vtedy dvojicu a ich firmu The Palladin Group zažalovala za porušenie zmluvy, kompromitovanie vlastníckych práv a zámerný zásah s ekonomickými výhodami.

Laureát Nobelovej ceny za literatúru John Steinbeck, ktorý napísal napríklad Ovocie hnevu, Na východ od raja alebo O myšiach a ľuďoch, odkázal po smrti správu jeho diel tretej manželke Elaine Steinbeck. Kaffaga je jej dcérou z predošlého vzťahu. Jeho pokrvní synovia z predošlých manželstiev Thom Steinbeck a John Steinbeck IV dostali po jeho smrti fond s 50-tisíc dolármi. Obaja synovia už zomreli a Steinbeckovou jedinou pokrvnou príbuznou je jeho vnučka, Johnova dcéra, Blake Smyle. Spor o práva na autorove diela pritom trvá už niekoľko desiatok rokov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies