Pravá hubárska sezóna na hornej Nitre sa už začala

NETKY.SK • 9 Jún 2013, 12:02 • 2 min
Pravá hubárska sezóna na hornej Nitre sa už začala

BRATISLAVA - Pravá hubárska sezóna na hornej Nitre už vypukla. Napriek stále chladnému a daždivému počasiu sa hubári potešili pomerne širokej palete húb. Hoci plné košíky domov všetci ešte nepriniesli, sú však optimisti. V tomto roku očakávajú oveľa vyššiu úrodu húb ako vlani.

slovakia

left justify in out

„Vlahy v lesnej pôde je naozaj dosť, čakáme už len na teplejšie dni a noci. Pretože nielen hubári, ale aj huby sú už nedočkavé,“ povedal pre TASR Ján Bolfík z podhorskej obce Malinová. Počas víkendu si s manželkou Erikou vyšli skusmo na prechádzku do okolitých lesov na úpätí Strážovských vrchov. Ani vraj nečakali, že sa im podarí nájsť toľko pekných dubákov. Na spadnutom kmeni tiež objavili trsy hlív ustricovitých, potešili sa krásnemu exempláru kozáka žltooranžového aj brezového i mladučkému suchohríbu žltomäsovému. Na prekvapenie na lúke v tráve našli zdravé čírovnice májové, ktoré sú inokedy v tomto čase už dávno červivé. A hneď vedľa bolo aj koleso drobných voňavých špičiek, ako u nich volajú tanečnice poľné. Bola z nich chutná hubová polievka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies