Práva českých občanov nesmú byť obmedzované, zhodli sa politici ohľadne brexitu

NETKY.SK • 22 Február 2017, 11:57 • 2 min
Práva českých občanov nesmú byť obmedzované, zhodli sa politici ohľadne brexitu

PRAHA - Pri odchode Británie z EÚ je prioritou zachovanie práv českých občanov, zhodli sa zástupcovia siedmich českých parlamentných strán na dnešnom rokovaní v Poslaneckej snemovni. Píše o tom webová stránka denníka Mladá fronta DNES.

slovakia

left justify in out

"Žije tam niekoľko tisíc občanov, ktorí tam prišli v dobrej viere. Stojíme o to, aby im práva boli zachované a neboli obmedzované," povedal po rokovaní premiér Bohuslav Sobotka.

 

"Dnešný deň je vzácny okamih zhody - česká politická scéna sa dokázala zhodnúť, čo je náš národný záujem," uviedol predseda českej vlády, ako ho citoval spravodajský server iDNES.cz.

 

"Zhodujeme sa na nevyhnutnosti ďalšieho rozvoja nášho spojenectva v bezpečnostnej a vojenskej oblasti. Maximálnou mierou sa budeme usilovať o zachovanie súčasných ekonomických väzieb a ich prípadný ďalší rozvoj, budeme zabraňovať tarifným i netarifným prekážkam pohybu tovaru a služieb," píše sa v texte, pod ktorým sú podpísaní lídri siedmich parlamentných strán.

 

Predseda opozičnej ODS Petr Fiala ocenil, že sa schôdzka za účasti lídrov ČSSD, ANO, KDU-ČSL, ODS, TOP 09, KSČM a Úsvitu konala. Len predsedu ANO Andreja Babiša zastúpil europoslanec Pavel Telička.

 

Rokovanie o vystúpení Británie z EÚ povedú členské krajiny spoločne. Oficiálne by sa mali začať v marci, až britská premiérka Theresa Mayová v Bruseli oznámi, že jej krajina na základe výsledkov vlaňajšieho referenda odchádza z Únie, približuje Mladá fronta DNES.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona