Prášok doručený do centrály Sieť nebol antrax, polícia začala trestné stíhanie

NETKY.SK • 10 November 2014, 14:44 • 2 min
Prášok doručený do centrály Sieť nebol antrax, polícia začala trestné stíhanie

BRATISLAVA - Obálka doručená do centrály strany Sieť neobsahovala nebezpečnú látku. Predbežný výsledok analýzy Úradu verejného zdravotníctva SR vylúčil prítomnosť antraxu. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

slovakia

left justify in out

Do centrály strany Sieť na Röntgenovej ulici dnes ráno poslali obálku s práškom. Polícia a hasiči uzavreli prvé poschodie a evakuovali časť mimo kancelárie Siete.

 

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V. začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy, priblížila Považanová. 

 

Martin Dubéci zo Siete pre TASR povedal, že obálka obsahovala aj výhražný list, v ktorom sa píše o fyzických útokoch na Radoslava Procházku a Miroslava Beblavého.

 

Do kontaktu s podozrivou látkou, ktorá sa ukázala ako nie nebezpečná, prišlo podľa informácií, ktoré má k dispozícii polícia 12 ľudí. Tí sa v inkriminovanom čase nachádzali v miestnosti, kde bola obálka otvorená. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies