Prasaciu hlavu ktosi v nedeľu večer umiestnil pred mešitu v Gronau

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 18:40 • 2 min
Prasaciu hlavu ktosi v nedeľu večer umiestnil pred mešitu v Gronau

GRONAU - Nemecké bezpečnostné zložky vyšetrujú ďalší prípad umiestnenia prasacej hlavy v okolí mešity, tentoraz z nedele večera na chodníku pred pozemkom, na ktorom stojí takáto modlitebňa v Gronau v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

slovakia

left justify in out

Informácie priniesli regionálny denník Westfällische Nachrichten, ako aj tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje. Ošípané sú v islame považované za nečisté a predstavujú tak provokáciu pre moslimov. 

 

Motív politického charakteru je v danom prípade pravdepodobný, takže sa prípadu venuje štátna polícia. Policajné útvary v Severnom Porýní-Vestfálsku sú po sérii útokov na turecké mešity v rôznych častiach spolkovej republiky aj tak vo zvýšenej pohotovosti. V prípade týchto útokov vyšetrovatelia nevylučujú súvislosť s vojenskou ofenzívou Turecka v Sýrii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona