Prandelli po semifinálovej prehre: Sme na dobrej ceste

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 12:56 • 2 min
Prandelli po semifinálovej prehre: Sme na dobrej ceste

FORTALEZA - Futbalisti Španielska si udržali neporaziteľnosť aj v 29. súťažnom stretnutí po sebe, vo štvrtkovom semifinále Pohára konfederácií FIFA 2013 v brazílskom meste Fortaleza zvíťazili nad Talianmi v penaltovom rozstrele 7:6 a vo finále hranom v noci z nedele na pondelok (24.00 h SELČ) vyzvú v Rio de Janeiro na slávnej Maracane domácu reprezentáciu Brazílie.

slovakia

left justify in out

Po bezgólovom riadnom hracom čase i predĺžení rozhodol striedajúci stredopoliar Manchestru City Jesús Navas, pred ním ako jediný neuspel z "bieleho bodu" obranca Leonardo Bonucci. Hráčom Talianska sa nepodarilo revanšovať súperovi za minuloročnú hladkú finálovú prehru v Kyjeve 0:4 na majstrovstvách Európy a v súboji o bronz nastúpia v nedeľu od 18.00 h SELČ v Salvadore proti reprezentácii Uruguaja.

Výber "azúrových" zaskočil Španielov v úvode stretnutia aktívnou hrou a vytváraním si gólových príležitostí. I napriek absencii zraneného strelca dvoch gólov na turnaji Maria Balotelliho boli Taliani nebezpečnejší ako ich favorizovaný súper. Od 15. do 20. min mali štyri príležitosti: Gilardino strieľal vedľa, Maggio hlavičkoval zblízka do gólmana Casillasa a o chvíľu nato hlavou zakončujúci De Rossi a Marchisio netrafili priestor bránky. "Najmä v prvom polčase Taliani dominovali," povedal pre médiá po stretnutí tréner Španielska Vicente del Bosque. S predvedeným výkonom bol spokojný jeho náprotivok na lavičke talianskej reprezentácie Cesare Prandelli. "Vedeli sme, ako musíme hrať po taktickej i technickej stránke, a najmä v priebehu prvej časti hry sa nám to darilo," povedal Prandelli. 

Po zmene strán ožili hráči z Pyrenejského polostrova. Striedajúci Jesús Navas ohrozil v 58. min strelou Buffona v talianskej bránke, o šesť minút neskôr nezakončil Iniesta sólo podľa svojich predstáv. Päť minút pred koncom riadneho hracieho času prestrelil bránku "squadry" stopér Piqué a zápas sa posunul do predĺženia. "V druhom polčase sme ukázali svoju silu, vyrovnali sme hru a vytvorili sme si príležitosti," zhodnotil Del Bosque a dodal: "V predĺžení sme boli lepším tímom, v rozstrele sme mali šťastie, ale tak to jednoducho chodí." 

Počas pridaného času mohol misky váh na stranu Talianska nakloniť Giaccherini, ale ľavačkou napálil do pravej žrde Casillasovej bránky. Potom už mali viac z hry úradujúci majstri sveta; v sľubných príležitostiach postupne nespeli Jordi Alba, Mata a Xavi Hernández. Bezgólový stav sa nezmenil, a tak o druhom finalistovi museli rozhodnúť až pokutové kopy. V jedenástkovom rozstrele boli šťastnejší Španieli, ktorí vyhrali 7:6. Jediný zo štrnástich strelcov, ktorý sa pomýlil, bol obranca "azúrových" Bonucci, čo následne využil v siedmej sérii Jesús Navas. 

Napriek prehre vyjadril kouč Prandelli spokojnosť s progresom v tíme. "Tento zápas bol pre nás veľkou skúškou, ktorú sme zvládli, a to aj napriek konečnému výsledku. Španieli sú stále o čosi pred nami, kráčajú svojou cestou už roky. My musíme pokračovať našimi chodníkmi. Myslím si, že sme na dobrej ceste," uzavrel Prandelli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies