Prandelli by Tottiho v súčasnej forme zobral na šampionát

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 10:25 • 2 min
Prandelli by Tottiho v súčasnej forme zobral na šampionát

RÍM - Ak sa futbalisti Talianska kvalifikujú na MS 2014 do Brazílie a Francesco Totti si udrží súčasnú výkonnosť, tak nie je vylúčený návrat 36-ročného veterána do národného tímu. Pre agentúru dpa to uviedol tréner "squadry" Cesare Prandelli.

slovakia

left justify in out

Talianskych futbalistov čaká najbližšie prestížny prípravný duel s Brazíliou a potom kvalifikačný súboj s Maltou. Totti síce v aktuálnej nominácii nefiguruje, ale počas víkendu v Serii A pútal líder rímskeho AS pozornosť nielen kouča Prandelliho. 

V zápase 29. kola proti Parme si pripísal na konto 226. gól v najvyššej talianskej súťaži a odpútal sa od legendárneho Švéda Gunnara Nordahla, ktorý hrával za AC Miláno a AS Rím v 50-tych rokoch. Teraz je pred ním už len rekord Silvia Piolu, ktorý nastrieľal v Serii A 274 gólov.

"Ak sa kvalifikujeme na majstrovstvá sveta a Totti bude hrať v takej forme aj mesiac pred finálovým turnajom, budeme o jeho nominovaní určite uvažovať," reagoval Prandelli. "Ťažko sa mi o tom rozhoduje teraz, pretože pôsobí ako mladý chlapec. On stelesňuje neskutočnú motiváciu a futbalovú kvalitu."  

Prandelli sa momentálne spolieha v reprezentácii na výkony hráčov majstrovského Juventusu Turín a milánskeho AC. Napriek tomu dostal pozvánku aj nováčik z FC Turín Alessio Cerci. Dvadsaťpäťročný futbalista, ktorý začal kariéru v AS Rím a prešiel mládežníckymi reprezentáciami, poďakoval Prandellimu za dôveru a vyjadril veľký obdiv k Tottimu. "Totti je veľký šampión," povedal Cerci. "Fakty dokazujú, že je to veľká osobnosť, ktorej nechýba pokora a úprimnosť. Kapitán AS Rím predstavuje symbol."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies