Praktiky Alžbety Bátoriovej v praxi: Americká firma vám dá transfúziu z krvi mladých ľudí, aby ste nestarli

NETKY.SK • 3 Október 2018, 11:15 • 2 min
Praktiky Alžbety Bátoriovej v praxi: Americká firma vám dá transfúziu z krvi mladých ľudí, aby ste nestarli

Ak chcete ostať večne mladý, mali by ste si dať vymeniť krv. Aspoň to tvrdia v USA, kde otvorili bizarnú kliniku.

slovakia

left justify in out

Otázkou večnej mladosti sa ľudstvo zaoberá od nepamäti. Nikto predsa nechce starnúť. Ten, kto sa tak rozhodne, môže absolvovať rôzne estetické zákroky od tých malých kozmetických, až po rozsiahle plastické operácie. K tomu všetkému sa koncom roka pridruží ďalší variant. V New Yorku totiž otvárajú prvú kliniku, ktorá ponúka možnosť výmeny časti krvi za tú, ktorú darovali ľudia vo veku 16-25 rokov.

 

img

Zdroj: TASR

 

Lekári síce tvrdia, že transfúzia sama o sebe poškodiť nemôže, no upozorňujú na skutočnosť, že by mohlo ísť o šarlatánstvo, nakoľko žiaden oficiálny vedecký výskum doposiaľ nepreukázal, že by krv od mladých ľudí mala skutočne vplyv na celkové omladenie organizmu.

 

Zakladateľom tejto kliniky, prvej svojho druhu na svete, je Jesse Karmazin, absolvent americkej Stanfordovej univerzity. Ten sa vyjadril, že so svojím tímom realizoval klinické štúdie, ktoré dokázali veľmi pozitívny vplyv „mladej krvi“ v staršom organizme. Konkrétne účinky si však zatiaľ necháva pre seba.

 

Fungovanie kontroverznej kliniky však už odobril aj americký federálny Úrad pre kontrolu potravín a liečiv. Tí považujú transfúziu za overenú lekársku metódu. Pri jednom zákroku tak spoločnosť plánuje záujemcom vymeniť 1,5 litra krvnej plazmy. Napriek tomu, že vedci sú skeptickí, Karmazin vo svojej metóde vidí veľký potenciál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies