Praha za prepustenie unesenej dvojice v Pakistane neplatila

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 18:36 • 2 min
Praha za prepustenie unesenej dvojice v Pakistane neplatila

PRAHA - Za prepustenie dvoch turistiek unesených pred dvoma rokmi na juhozápade Pakistanu Česká republika neplatila. Pre verejnoprávnu Českú televíziu to uviedol šéf rezortu vnútra v Prahe Milan Chovanec.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov má hlavnú zásluhu na prepustení Antonie Chrásteckej a Hany Humpálovej, ktoré sa už vrátili do vlasti, turecká charitatívna organizácia IHH. Ďalšie podrobnosti však minister vnútra ČR neprezradil.

 

Turecká tlačová agentúra Anadolu priniesla už skôr správu o tom, že 24-ročné Češky v piatok neskoro večer dorazili do provincie Van na východe Turecka. Tamojšie médiá zverejnili aj fotografie oboch žien, podľa ktorých sú v poriadku, aj keď vyzerali unavene a schudnuto, informovala spravodajská televízia ČT24.

 

Praha podľa dostupných informácií oficiálnych miest pozná podrobnosti o prepustení oboch českých občianok, avšak zatiaľ ich nemieni zverejňovať.

 

Podobne sa k záujmu médií o detaily postavili aj predstavitelia IHH, ktorí sa obmedzili na konštatovanie, že únoscovia vyslali svojho zástupcu, ktorý v uplynulých týždňoch vyjednával s IHH.

 

Na tento subjekt sa podľa jeho zástupcov obrátili príbuzní oboch rukojemníčok, a to pred dvoma mesiacmi po vyčerpaní všetkých iných možností.

 

Obe Češky, ktoré sú aktuálne v starostlivosti lekárov, netajili nadšenie z prepustenia. Prezradili, že celé dva roky strávili v jednej miestnosti, netajili svoj strach a fakt, že im chýbali blízki. Pobyt na slobode vnímajú stále ešte sťaby sen.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies