Praha nepodpísala s FAČR zmluvu potrebnú pre kandidatúru na EURO 2020

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 18:51 • 2 min
Praha nepodpísala s FAČR zmluvu potrebnú pre kandidatúru na EURO 2020

PRAHA - Mesto Praha nepodpíše zmluvu s Futbalovou asociáciou Českej republiky (FAČR), ktorá je potrebná pre kandidatúru na usporiadanie EURO 2020.

slovakia

left justify in out

"Je to zle odvedená práca a diletantizmus," cituje slová primátora metropoly Tomáša Hudečka internetový portál isport.cz.
     

Vedenie Prahy sa obáva, že pokiaľ by vznikli problémy pri rekonštrukcii štadióna Eden, museli by chýbajúce peniaze zaplatiť zo svojho. "FAČR tvrdí, že má zaistené prostriedky, ale my o tom nemáme žiadny dôkaz. V piatok mi prišiel e-mailom dokument, v ktorom istý subjekt so sídlom v Spojenom kráľovstve vyjadruje vôľu dať na rekonštrukciu 36,4 milióna eur, ale je to iba vôľa a nie záruka. Osobne s nami FAČR rokovalo naposledy pred tromi mesiacmi," povedal mestský poslanec Lukáš Manhart. Vtedy sa podľa jeho slov rozhodlo o výstavbe národného štadióna na Strahove. O rozhodnutí šéfa FAČR Miroslava Peltu rozšíriť Eden sa Manhart dočítal až v médiách.
     

Európska futbalová únia (UEFA) plánuje odohrať šampionát v roku 2020 v trinástich mestách naprieč kontinentom. Asociácia musí do piatku 25. apríla odovzdať podrobnú kandidatúru, informuje portál idnes.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies