Praha hore nohami: Do mesta dorazilo 1800 mladých Dánov, čakajú ich až 8000

NETKY.SK • 10 Február 2014, 08:52 • 2 min
Praha hore nohami: Do mesta dorazilo 1800 mladých Dánov, čakajú ich až 8000

PRAHA - Prvých 1800 mladých Dánov dorazilo v nedeľu na jarné prázdniny do českej metropoly, ktorá sa na nich po minuloročných problémoch pripravila.

slovakia

left justify in out

Niektorým študentom však bolo zle z alkoholu už cestou, informoval server iDnes.cz. Citoval reportéra dánskych novín Jyllands-Posten, ktorý sa s nimi po príjazde do Prahy rozprával.

 

Podľa pražskej polícia ich má do konca týždňa byť až 6000 a ďalších 2000 pricestuje samostatne, uviedli Novinky.cz. Podľa cestovných kancelárií, ktoré ich pobyt organizujú, študenti sľúbili, že nebudú vystrájať a konzumáciu alkoholu udržia pod kontrolou. Vlani česká polícia riešila desiatky incidentov, študenti zdemolovali hotelové izby a 30 z nich skončilo v nemocnici. 

 

Väčšina z tých, ktorí pricestovali do Prahy v nedeľu, sa ubytovala v hoteli Olympik. Na večer si objednali miesta v 11 kluboch, baroch a reštauráciách v centre Prahy, ale chystajú sa tiež do aquaparku v Čestliciach. Aby obsluha vedela, kto z nich už má 18 rokov a môže piť alkohol, dostali na ruku farebné pásky odlišujúce plnoletých od neplnoletých. Kto si ju strhne, hrozí mu pokuta. Prípadné problémy s nimi budú pomáhať riešiť štyria dánski policajti, ktorí už sú v Prahe. Hovorca pražskej polície Tomáš Hulan v sobotu povedal, že budú preberať dánskych výtržníkov od českých kolegov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona