Pragmatický Zenit ako skúsený boxer, tretí s istotou postupu

NETKY.SK • 5 November 2015, 10:00 • 2 min
Pragmatický Zenit ako skúsený boxer, tretí s istotou postupu

PETROHRAD - Po Reale Madrid a Manchestri City, ktorí si postup zaistili v utorok, sa ďalším istým účastníkom vyraďovacej časti futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 stal Zenit Petrohrad. Ruský klub si v 4. kole skupinovej fázy poradil vonku s Olympique Lyon 2:0, čím potvrdil svoju líderskú pozíciu v H-skupine.

slovakia

left justify in out

Zenit je jediným tímom, ktorý ešte nezaváhal a drží si stopercentnú bilanciu. Ruský zástupca postúpil do osemfinále tretíkrát za ostatných päť rokov. Neprehral už 13 duelov v rade berúc do úvahy všetky súťaže, v ktorých účinkuje.

 

Triumf ruského tímu na Stade de Gerland v Lyone zariadil dvoma gólmi kanonier Arťom Dziuba, ktorý v oboch prípadoch vyťažil zo spolupráce s Brazílčanom Hulkom. Duel nedohral jeden hráč z každého tábora - lyonský Maxime Gonalons a hosťujúci Alexandr Aňukov.

 

Tréner Zenitu André Villas-Boas sa po stretnutí tešil z toho, ako jeho zverenci využili svoje silné stránky. "Dokonale sme využili našu najväčšiu zbraň - protiútoky. Našou predzápasovou stratégiou bolo postupne si vytvoriť šance a streliť góly. Lyon v prvom polčase nevyužil príležitosti na skórovanie, mali sme aj trochu šťastia. Veľmi sa teším, že sme sa kvalifikovali ďalej. Je to skvelé pre nás klub a celé Rusko," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová 38-ročného Portugalčana.

 

"Skvelá nálada. Úžasný večer. Keby nám niekto povedal, že dosiahneme štyri víťazstvá v štyroch zápasoch, pravdepodobne by som mu neveril. Lyon nebol ľahký súper. Bol to vyrovnaný zápas, oba tímy si v prvom polčase vypracovali šance. My sme sa spoliehali na kontry. Povedal by som, že hráme veľmi pragmaticky, na výsledok. Nevybíjame sa v nepodstatných momentoch. Snažíme sa hrať inteligentne, ako skúsený boxer, ktorý čaká na svoju príležitosť a potom zasiahne súperovo slabé miesto. V Lyone sme kompaktne bránili a nedali domácim hráčom žiadny priestor," vyhlásil pre agentúru RIA Novosti 27-ročný útočník Zenitu Dziuba, ktorý má radosť z toho, že napokon zakotvil v meste na rieke Neve.

 

"Som nesmierne rád, ako sa veci vyvíjajú. Užívam si každý okamih. Po dlhom uvažovaní a nie najlepšom období s množstvo bezsenných nocí si myslím, že som urobil správne rozhodnutie, keď som prestúpil do Zenitu," doplnil ruský reprezentant.

 

Kouč Lyonu Hubert Fournier bol po zápase sklamaný. Olympique má po tretej prehre v H-skupine veľmi malú šancu na prienik do osemfinále. "Súper sa chytil každej príležitosti na excelentné protiútoky. Mať hráča ako Hulk musí byť pre trénera Zenitu skvelé. Je to hráč, ktorý má na hru mužstva veľký vplyv. Sme veľmi sklamaní, pretože sme nevyťažili z toho, že sa nám v nedávnom období celkom dobre darilo," vyhlásil podľa webu UEFA.com Fournier. V druhom stredajšom dueli "háčka" belgický Gent prekvapujúco zdolal španielsku Valenciu (1:0). "Netopierom" však naďalej patrí druhá priečka v skupine (6 bodov, pozn.) s dvojbodovým náskokom pred stredajším súperom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies