Prácu v parlamente si tento rok vyskúša 36 vysokoškolákov

NETKY.SK • 10 September 2012, 10:53 • 2 min
Prácu v parlamente si tento rok vyskúša 36 vysokoškolákov

Prácu v parlamente si tento rok vyskúša 36 vysokoškolákov - Politika Prácu v Národnej rade (NR) SR si počas tohtoročnej stáže vyskúša 36 vybraných vysokoškolákov. V zákonodarnom zbore pobudnú od októbra rok a po úspešnom absolvovaní stáže získajú záverečn

slovakia

left justify in out

img

Prácu v Národnej rade (NR) SR si počas tohtoročnej stáže vyskúša 36 vybraných vysokoškolákov. V zákonodarnom zbore pobudnú od októbra rok a po úspešnom absolvovaní stáže získajú záverečný certifikát. O stáž malo záujem spolu 136 uchádzačov, čo je viac ako minulý rok. TASR to dnes potvrdila riaditeľka Komunikačného odboru Kancelárie NR SR Soňa Pőtheová.
      Na stáž sa mohli prihlásiť vysokoškoláci vo veku do 26 rokov so záujmom o domácu a zahraničnú politiku, s veľmi dobrými aktívnymi znalosťami anglického alebo francúzskeho jazyka i študijnými výsledkami. V čase podávania prihlášok museli byť aspoň v 2. ročníku štúdia.
      Stáž sa uskutoční už pätnásty raz a bude trvať od 1. októbra tohto roka do 31. mája toho budúceho. Jej cieľom je poskytnúť študentom príležitosť spojiť teoretické vedomosti s praktickými skúsenosťami a umožniť im oboznámiť sa so základmi činností na rozličných úsekoch agendy Kancelárie NR SR. Povinnosti a úlohy stážistov závisia od charakteru agendy pracoviska, na ktorom študent pôsobí.
      Študenti spravidla vyhľadávajú, triedia, analyzujú a vyhodnocujú údaje a informácie potrebné pre prácu výborov, funkcionárov a jednotlivých poslancov NR SR, pripravujú podklady pre legislatívne návrhy, prekladajú materiály z cudzích jazykov vyžiadané zahraničnými partnermi, vypomáhajú počas akcií organizovaných Kanceláriou NR SR a podobne.
      Program stáží sa zvyčajne uskutočňuje na sekretariátoch parlamentných výborov, v Sekcii zahraničnej a európskej agendy, v Parlamentnom inštitúte, Parlamentnej knižnici, Parlamentnom archíve, na komunikačnom odbore a odbore legislatívy. Študenti pracujú približne 15 hodín týždenne podľa rozvrhu dohodnutého s vedúcim organizačného útvaru, na ktorý sú zaradení. Úspešní absolventi na záver stáže získajú certifikáty.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies