Pracovný súd predbežne zakázal plánovaný štrajk leteckých dispečerov

NETKY.SK • 4 August 2011, 09:40 • 2 min
Pracovný súd predbežne zakázal plánovaný štrajk leteckých dispečerov

Pracovný súd predbežne zakázal plánovaný štrajk leteckých dispečerov

slovakia

left justify in out

Pracovný súd vo Franfurkte nad Mohanom dnes predbežne zakázal na štvrtok plánovaný štrajk leteckých dispečerov nemeckej spoločnosti pre riadenie letovej prevádzky (DFS).
      Odborárska organizácia zamestnancov pre zabezpečenie leteckej prevádzky (GdF) však hneď po rozhodnutí súdu oznámila, že sa odvolajú, uviedla tlačová agentúra DPA. Malo by sa o tom rozhodovať ešte dnes večer.
      Personálny šéf DFS Jens Bergmann ešte predtým vyzval vedenie GdF, aby štrajk zrušilo v snahe zabrániť ďalším škodám. Už teraz vraj niektoré lety zrušili a odložili.
      Pracovnému súdu vo Franfurkte stačilo na predbežný zákaz štrajku to, že spoločnosť DFS mala právne pochybnosti o jednotlivých tarifných požiadavkách.
      Odborári požadujú 6,5-percentné zvýšenie platov a zlepšenie pracovných podmienok pre dispečerov. Zamestnávateľ už skôr varoval pred obrovskými škodami, ktoré by štrajk uprostred letnej turistickej sezóny spôsobil.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies