Pracovník záchranky úmyselne zabíjal pacientov, dostával za to províziu od pohrebnej služby

NETKY.SK • 22 December 2017, 12:23 • 2 min
Pracovník záchranky úmyselne zabíjal pacientov, dostával za to províziu od pohrebnej služby

RÍM - Polícia na Sicílii zatkla pracovníka záchrannej služby, ktorý je podozrivý zo zabíjania pacientov za peniaze. Štyridsaťdvaročný muž údajne vstrekoval smrteľne chorým pacientom z mestečka Biancavilla do žíl vzduch. Úrady ho obvinili z úmyselného zabitia.

slovakia

left justify in out

Muž údajne najmenej trom smrteľne chorým pacientom, ktorí cestovali v sanitke domov, injekčne vstrekol vzduch do žíl a spôsobil im vzduchovú embóliu. Po tom, ako zomreli, odporúčal rodinám zosnulých pohrebnú službu, ktorá je napojená na sicílsku mafiu. Za to následne dostával províziu. Ako informuje spravodajský portál BBC, za každé telo údajne dostal 300 eur.

Úrady muža zatkli po tom, ako ich na neho upozornil kontakt, ktorý bol údajne napraveným členom mafie. Ten poskytol informácie aj pre televíznu reláciu venujúcu sa investigatíve. Podľa viacerých správ tento systém zabíjania pre peniaze od pohrebnej služby fungoval od roku 2012, preto je možné, že existuje ešte viac obetí. Vyšetrovatelia preskúmali desiatky úmrtí v Biancaville, zatiaľ len 12 z nich sa javilo ako dôležité pre prípad. Tri z nich predložili vyšetrujúcemu sudcovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona