Pracovník domova usmrtil 11 dôchodcov: Prokuratúra požaduje 194-ročný trest

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 11:15 • 2 min
Pracovník domova usmrtil 11 dôchodcov: Prokuratúra požaduje 194-ročný trest

MADRID - Pracovníka bezpečnostnej služby v jednom zo španielskych zariadení pre seniorov uznali v utorok vinným z usmrtenia 11 klientov, z ktorých najmenej traja zomreli po tom, ako ich nechal vypiť bielidlo.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročný Joan Vila Dilmé, ktorý bol zamestnaný v domove dôchodcov v meste Olot na severe Katalánska, si svojím konaním vyslúžil prezývku "anjel smrti" a prokuratúra v jeho prípade požaduje udelenie 194-ročného trestu. Súd v meste Girona však zatiaľ konečný verdikt nevyniesol.

Dilmého zadržali v roku 2010 po tom, ako v nemocnici zomrela 85-ročná žena. K usmrteniu starenky ako aj ďalších dvoch seniorov sa neskôr priznal, pričom sa obhajoval tvrdením, že chcel "ukončiť ich utrpenie". Následne vyšlo na povrch ďalších osem prípadov z obdobia od augusta 2009 do októbra 2010, keď klienti domova zomreli na predávkovanie inzulínom alebo následky podania smrtiacich kombinácií liekov. Dilmého advokát žiadal o zohľadnenie údajných psychických problémov jeho klienta, súd však neuznal žiadne poľahčujúce okolnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies