Pracovníci letiska budú cestujúcich vybavovať v hokejových dresoch

NETKY.SK • 28 Apríl 2011, 11:43 • 2 min
Pracovníci letiska budú cestujúcich vybavovať v hokejových dresoch

Pracovníci letiska budú cestujúcich vybavovať v hokejových dresoch

slovakia

left justify in out

img

Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava (BTS) sa na nadchádzajúci šampionát pripravilo nielen výzdobou, informačnými panelmi, ale sa rozhodlo aj pracovníkov obliecť do hokejových dresov. Hráčske dresy budú mať pracovníci, ktorí obsluhujú cestujúcich pri pultoch a rozhodcovské si oblečú zamestnanci pri detekčnej kontrole.
      Pasažierom na letisku bude pripravených pomôcť s informáciami i celkovo 20 dobrovoľníkov. Tí by im mali dať prvé orientačné rady. Pre ľudí nainštalovalo letisko spolu s hlavným mestom aj informačné panely. Zároveň zaviedlo bluetooth pointy, ktoré chce pre klientov nechať spustené počas celého roka.
      Podľa obchodného riaditeľa BTS Tomáša Kiku bude atrakciou pre cestujúcich aj fotostena so slovenskými reprezentantmi a dva stolné tenisy, ktoré môžu využiť pri čakaní na odlet. "Všetky voľné reklamné plochy sme využili na dekoráciu," uviedol. Výzdobu priestorov letisko ešte stále doinštalováva.
      Dôležitou informáciou je podľa Kiku aj dohoda, ktorú sa podarilo letisku uzavrieť so svojimi nájomcami. Na jej základe by nemali počas šampionátu zvyšovať ceny. S prevádzkovateľmi taxislužieb sa dokonca dohodli na 20-% znížení cien.
      Predseda predstavenstva BTS Maroš Jančula vyzdvihol aj prevádzkovú pripravenosť. "Pripravovali sme sa dôsledne na zaistenie hokeja predovšetkým v oblasti prevádzkovej," uviedol s tým, že na letisku sa vyskytne viac lietadiel. Pozornosť venovali aj hokejovým hráčom z jednotlivých účastníckych krajín, pre ktorých zabezpečili osobitný priestor na vybavenie.
      Ako podotkol prevádzkový riaditeľ bratislavského letiska Juraj Mitka, v apríli by malo bránami letiska prejsť približne o 14 % viac cestujúcich, konkrétne 101.000. Za týmto rastom stojí hlavne blížiaci sa šampionát. Zároveň sa počíta aj so zvýšenou frekvenciou v prípade súkromnej dopravy, najmä v prípade Rusov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies