Pracovníci bývalej Nokie protestovali proti prepúšťaniu

NETKY.SK • 1 August 2014, 13:44 • 2 min
Pracovníci bývalej Nokie protestovali proti prepúšťaniu

PEKING - Stovky čínskych zamestnancov spoločnosti Nokia, ktorú vlastní americký softvérový gigant Microsoft, v piatok protestovali proti hromadnému prepúšťaniu.

slovakia

left justify in out

Rušenie pracovných miest firma oznámila už minulý mesiac. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na informácie zamestnancov zverejnené na sociálnych sieťach. Protesty sa konali vo výskumnom centre v Pekingu. Hovorkyňa Microsoftu odmietla situáciu komentovať.

 

Microsoft oznámil najväčšie prepúšťanie v 39-ročnej histórii spoločnosti už 17. júla. Počet pracovných miest sa zníži o 18 tisíc, pričom zrušenie približne 12 500 pracovných pozícií sa týka divízie mobilných telefónov Nokia. Fínsku spoločnosť kúpil Microsoft v apríli za 7,2 mld. USD. Hromadné prepúšťanie by sa malo ukončiť do 30. júna 2015, pričom celková úspora nákladov by mala predstavovať 600 mil. USD ročne. 

 

V rámci prevzatia Nokie prešlo do Microsoftu zhruba 25 tisíc zamestnancov. Celosvetovo Microsoft zamestnáva 127 tisíc ľudí. Technologický gigant naposledy významne znižoval stavy v roku 2009, kedy prišlo o prácu 5 800 zamestnancov. 

Prepúšťanie sa tiež dotkne zamestnancov spoločnosti v Maďarsku. Po zatvorení závodu Microsoft (bývalá Nokia) v maďarskom Komárome príde o prácu aj 675 Slovákov. Informovalo o tom Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona