Pracovná skupina po prvý raz riešila otázky brexitu

NETKY.SK • 22 September 2016, 14:19 • 2 min
Pracovná skupina po prvý raz riešila otázky brexitu

BRATISLAVA - K otázke vystúpenia Spojeného kráľovstva z Európskej únie založili medzirezortnú pracovnú skupinu na úrovni štátnych tajomníkov.

slovakia

left justify in out

Jej prvé zasadnutie sa konalo dnes pod vedením štátneho tajomníka ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivana Korčoka, ktorý zároveň pôsobí ako splnomocnenec vlády pre predsedníctvo SR v Rade EÚ. Ako informoval tlačový odbor MZV, štátni tajomníci prerokovali ďalší postup pri identifikácii rizík a dopadov na Slovenskú republiku, spojených s vystúpením Spojeného kráľovstva z EÚ.


V období pred podaním oficiálnej žiadosti Spojeného kráľovstva o vystúpenie z EÚ pracovná skupina venuje pozornosť analýze dopadov s cieľom pripraviť SR na budúce rokovania o vystúpení Londýna z EÚ.

 

„Hoci nepoznáme presný časový rámec, ktorý do veľkej miery závisí od rozhodnutia britskej vlády, musíme byť pripravení na rôzne scenáre. Preto sme dnes so štátnymi tajomníkmi rezortov odštartovali činnosť pracovnej skupiny, ktorá zanalyzuje dopady tohto kroku na Slovenskú republiku,“ vysvetlil Korčok. Podobná pracovná skupina funguje aj v Českej republike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies