Práce na úseku R2 Ruskovce - Pravotice sú hotové na 95 percent

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 17:20 • 2 min
Práce na úseku R2 Ruskovce - Pravotice sú hotové na 95 percent

BRATISLAVA - Na úseku R2 Ruskovce - Pravotice sú práce hotové na 95 percent. Ako informovala vo štvrtok Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS), v súčasnosti sa uskutočňujú dokončovacie práce na všetkých objektoch (mosty, rýchlostná cesta, protihlukové steny, terénne úpravy, bezpečnostné zariadenia). Ostáva už len dokončiť práce na trvalom dopravnom značení.

slovakia

left justify in out

"Celá tranzitná doprava je v súčasnosti vedená po ceste I/50 a mesto Bánovce nad Bebravou sa stalo ohniskom dopravy s veľkou koncentráciou áut. Cesta prechádza cez mesto a obce, v ktorých negatívne ovplyvňuje životné prostredie a bezpečnosť obyvateľov neriadenými križovatkami a priechodmi pre chodcov," uviedla NDS.


Rýchlostná cesta bude od novovybudovanej križovatky Bánovce, západ vedená mimo obytnej zástavby mestských častí Bánoviec nad Bebravou – Horné Ozorovce, Dolné Ozorovce, Malé Chlievany, Veľké Chlievany, Biskupice a obcí Dvorec, Veľké Chlievany a Dolné Naštice. "Po viac ako deviatich kilometroch skončí napojením na cestu I/50 dočasným vjazdom a výjazdom. V budúcnosti sa na tomto mieste napojí na ďalší úsek R2," dodala NDS. Zhotoviteľ úseku R2 Ruskovce - Pravotice požiadal o predĺženie zmluvného termínu. Dôvodom je podľa NDS nové riešenie napojenia R2 na cestu prvej triedy I/9. Úsek rýchlostnej cesty bude pre motoristov sprístupnený v priebehu septembra.


Na úseku R2 Zvolen, východ - Pstruša v súčasnosti pokračujú práce na cestných objektoch, zemné práce sú dokončené a robia sa konštrukčné vrstvy vozovky, odvodňovacie priekopy a upravujú sa svahy. V blízkom čase začnú aj práce na položení asfaltových zmesí. Čo sa týka mostných objektov, uskutočňujú sa práce na nosných konštrukciách, spodné stavby mostov sú dokončené na 90 percent.


Ako NDS poznamenala, pri zemných prácach objavili na mieste stavby väčšie množstvo nevybuchnutej munície a ďalších kovových predmetov. "Na základe týchto skutočností bol v máji 2015 na stavbe začatý geologický prieskum zameraný na presnú lokalizáciu potenciálne nebezpečných predmetov. Medzi nájdenými predmetmi sa nachádzala nevybuchnutá munícia z obdobia 2. svetovej vojny v celistvom a funkčnom stave," upozornila NDS.


Národná diaľničná spoločnosť registruje pri výstavbe úseku R2 za Zvolenom nárok zhotoviteľa na predĺženie výstavby s termínom 11/2016. V súčasnosti naďalej platí zmluvný termín ukončenia výstavby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies