Bratislavčania majú dôvod na radosť! Práce na autobusovej stanici Nivy sú vo finále

NETKY.SK • 27 August 2021, 17:50 • 2 min
Bratislavčania majú dôvod na radosť! Práce na autobusovej stanici Nivy sú vo finále

BRATISLAVA - Autobusová stanica na Mlynských Nivách bude čoskoro dokončená. Obyvatelia hlavného mesta sa môžu tešiť aj na bežeckú dráhu, ktorú vybudujú na streche komplexu.

slovakia

left justify in out

Stavebné práce na novej autobusovej stanici v komplexe Nivy na ulici Mlynské nivy v Bratislave sú vo finále.Developer HB Reavis informuje, že dolaďuje už len detaily, testuje osvetlenie, technológie a informačné systémy. Terminál bude letiskového typu s 36 nástupišťami, 7 výstupiskami a 86 stojiskami pre autobusy s bezbariérovým prístupom.

 

Multifunkčná 

Na autobusovú stanicu sa po jej otvorení cestujúci dostanú nepretržite, 24 hodín denne sedem dní v týždni. Priestory stanice budú v podzemí, na prvom podzemnom podlaží. Cestujúci môžu priamo na tomto podlaží zájsť aj do obchodov, drogérie či do prevádzok s rýchlym občerstvením.

 

"Využiť môžu úschovňu batožiny, informačné pulty, rodiny s deťmi aj miestnosti na prebaľovanie a dojčenie. Chýbať nebude ani chill-out zóna s lavičkami, ktoré ponúknu až 80 miest na sedenie s možnosťou nabíjania telefónov, či bezplatnú wifi sieť v celom priestore stanice," uviedol investor.

 

Na stanici bude 9 LCD TV panelov, veľká LED stena letiskového typu a niekoľko samoobslužným dotykových kioskov. Vďaka nim má mať verejnosť prehľad o príchodoch a odchodoch autobusov.

 

Prečítajte si tiež: Mlynské nivy sa otvorili bratislavskej MHD. Dajte si však pozor, niektoré linky menia trasu

 

Pohodlná dostupnosť a parkovanie

Na stanicu sa bude dať dostať pešo, bicyklom i autom. Pre vjazd autom do Nivy centra bude potrebné použiť hlavný kruhový objazd prístupný z ulice Mlynské nivy, ktorý vodičov nasmeruje na parkovisko na druhom podzemnom podlaží.

 

"Odtiaľ sa vyvezú výťahom na -1. podlažie priamo do priestorov autobusovej stanice alebo travelátorom," spresnil investor. Ak cestujúci prišli pešo, do Nivy centra môžu vojsť ktorýmkoľvek vstupom z Páričkove ulicej, z Mlynských nív či zo Svätoplukovej ulice.

 

"Na autobusovú stanicu sa dostanú 14 výťahmi a 2 eskalátormi, ktoré sú rozmiestnené po celom centre. Ak sa budú chcieť dostať na stanicu mimo otváracích hodín centra, treba použiť vchod od Nivy Tower," spresnil developer. 

 

Otvorenie komplexu Nivy na Mlynských nivách v Bratislave smeruje spoločnosť HB Reavis ku koncu leta, konkrétnejšie ku koncu tretieho kvartálu tohto roka. Presný termín ešte nezverejnil.

 

Projekt má byť kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy. Zelená strecha ponúkne bežeckú dráhu, zóny na cvičenie či piknik, komunitnú záhradu aj detské ihriská.

 

Súvisiaci článok: Obnova Mlynských nív a výstavba autobusovej stanice idú podľa plánu

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies