Práce na košickéj križovatke VSS v rámci projektu MET prebiehajú podľa plánu

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 15:05 • 2 min
Práce na košickéj križovatke VSS v rámci projektu MET prebiehajú podľa plánu

KOŠICE – Práce na križovatke pod mostom VSS v Košiciach, jednej z najdôležitejších častí modernizácie električkových tratí (MET), pokračujú podľa harmonogramu, vďaka priaznivému počasiu aj v rýchlom tempe. Križovatka už nemá ani jednu električkovú koľaj. Počas dnešného kontrolného dňa sa o tom presvedčil košický primátor Richard Raši a Róbert Šinály, generálny riaditeľ spoločnosti Eurovia SK, ktorá je zhotoviteľom diela. Informoval o tom magistrát mesta.

slovakia

left justify in out

Na stavbe sa pracuje každý deň od 6.00 h dovtedy, dokým to dovolí denné svetlo. "Robíme na kábelovodoch po celej dĺžke stavby, prekládkach inžinierskych sietí, štartovacích jamách na veľké prekládky pod komunikáciami a púšťame sa už aj do samotného telesa koľajového zvršku," informoval o postupe prác riaditeľ košického závodu Eurovia SK Štefan Bálint.

 

Magistrát zatiaľ zaznamenal len ojedinelé sťažnosti od obyvateľov Barce na hluk zo stavby. "Mrzí nás to, ale je to nevyhnutné zlo, ktoré musia ľudia strpieť, aby ich stavba 'neterorizovala' oveľa dlhšie. Koncom tohto týždňa sa mení čas zo zimného na letný, čiže bude sa dať robiť o hodinu dlhšie, čo, samozrejme, aj využijeme. Ďalšia sťažnosť sa týkala optimalizácie mestskej verejnej dopravy, dopravný podnik mapuje možnosti, aby našiel vhodné riešenie," uviedol primátor.

 

O dopravnej situácii na stavbe a v jej okolí informoval hlavný stavbyvedúci Kamil Kováč, podľa ktorého je všetko v poriadku a bez zbytočného chaosu. "Vodiči rešpektujú a dodržiavajú dočasné dopravné značenia, ktoré sú veľmi dobre urobené. Zároveň sa chceme poďakovať krajskému dopravnému inšpektorátu za veľkú pomoc pri riešení dopravy v kritických situáciách, predovšetkým počas dopravných špičiek," konštatoval.

 

Ako dodal Bálint, činnosť dopravnej polície považujú za veľké plus. Policajti sú v okolí stavby každé ráno aj popoludní a vďaka nim je doprava v inkriminovaných úsekoch plynulá.

 

Stavbári robia súbežne aj na ďalších siedmich stavbách v rámci MET. Práce vrátane výmeny stožiarov trakčného vedenia sú v plnom prúde na obratisku Botanická, Ulici Boženy Němcovej, Zimnej, na celej Terase a kruhovom objazde na Moldavskej triede, ako aj na výstavbe nových dvoch meniarní na Kostolianskej ulici a v areáli Dopravného podniku mesta Košice (DPMK).

 

Tento týždeň uzavrú na sobotu a nedeľu (25.-26.3.) križovatku Letná – Zimná – Boženy Němcovej, kde musia kompletne vybrať koľajnice. Od pondelka (27.3.) by mala byť križovatka opäť prejazdná.

 

Po Veľkej noci, na základe požiadavky DPMK, 19. apríla, chystá Eurovia SK najmä pre vodovod a kanalizáciu kompletnú uzáveru úseku od Námestia Maratónu Mieru po odbočku na Komenského ulicu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies