Pozvanie na svadbu princa Williama nedostal v Česku nikto

NETKY.SK • 29 Marec 2011, 11:48 • 2 min
Pozvanie na svadbu princa Williama nedostal v Česku nikto

Pozvanie na svadbu princa Williama nedostal v Česku nikto

slovakia

left justify in out

Na tohtoročnú najväčšiu spoločenskú udalosť v Európe, svadbu princa Williama s Kate Middletonovou na konci apríla Londýne, nedostal pozvanie žiaden z českých politikov. Denník Mladá fronta DNES konštatoval, že pozvanie nedostal ani prezident Václav Klaus, ani premiér Petr Nečas, ale ani šéf českej diplomacie, knieža Karel Schwarzenberg.
      "Prečo by ma mali pozývať. Nie som ich príbuzný a na takéto akcie minister zahraničných vecí nechodí," konštatoval minister, ktorý patrí k starému európskemu šľachtickému rodu.
      Podľa Ladislava Špačka, bývalého hovorcu hlavy štátu a uznávaného českého odborníka na otázky protokolu, jediným, kto by v súvislosti s britskou kráľovskou svadbou v Česku prichádzal do úvahy, je exprezident Václav Havel, ktorý má väzby na ženíchovho otca, princa Charlesa.
      Z chystanej veľkolepej svadby sa české cestovné kancelárie sprvu tešili, ale realita je opačná – svadba nevyvolala medzi Čechmi zvýšený záujem o návštevu Londýna, ale naopak, obavy, že v britskej metropole bude na konci apríla turistov až príliš veľa a mnohé pamiatky budú dokonca zatvorené.
      Spoločnosť Eurolines chcela dokonca vyslať do Londýna zvláštny autobusový spoj, ale od zámeru upustila s tým, že postačujúca bude kapacita pravidelnej linky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies