Pozrite si výber najkurióznejších správ roka 2015

NETKY.SK • 31 December 2015, 13:10 • 2 min
Pozrite si výber najkurióznejších správ roka 2015

BRATISLAVA - Aj rok 2015 priniesol na celom svete množstvo kurióznych udalostí.

slovakia

left justify in out

Istá Dimitrina Dimitrova z Bulharska spadla z útesu na španielskom ostrove Ibiza krátko po tom, ako ju jej priateľ požiadal o ruku. Dvadsaťdeväťročnú ženu vyviedol priateľ na približne 20 metrov vysoký útes, kde sa jej spýtal, či chce s ním stráviť zvyšok života. Jeho vyvolená bola z návrhu taká nadšená, že začala skákať od radosti, neudržala však rovnováhu a z útesu spadla. Po páde ešte chvíľu žila, osudným sa jej stal až srdcový infarkt, ktorý utrpela následkom vážnych zranení. Zomrela krátko po tom, ako na miesto dorazili záchranári.

Dieťa, ktoré ako trojdňové uniesli priamo z pôrodnice v juhoafrickom Kapskom meste, sa jeho rodičom podarilo nájsť po takmer osemnástich rokoch. Zephany Nurse uniesla nemenovaná žena v apríli 1997, pričom ju zobrala spiacej matke priamo z náručia. Celeste a Morné Nurseovci sa však so stratou dcéry nikdy nezmierili a neustále po nej pátrali, pričom každý rok oslavovali jej narodeniny. Zephany zatiaľ žila pod iným menom len niekoľko kilometrov od svojej skutočnej rodiny, o ktorej netušila. V januári však jej mladšia biologická sestra Cassidy začala chodiť na rovnakú strednú školu ako Zephany a krátko na to si viacero spolužiakov všimlo, že dievčatá sa na seba veľmi podobajú. Tie sa potom skamarátili, a keď ich spolu videl ich otec, kontaktoval políciu. Tá na základe testov DNA potvrdila, že naozaj ide o ich unesenú dcéru. Následne preto zatkli a obžalovali z únosu a podvodu približne 50-ročnú ženu, ktorá Zephany vychovávala ako svoje jediné dieťa.

Lasvegaská nemocnica začiatkom marca omylom poslala do práčovne dva 16-týždňové mŕtve ľudské plody zabalené v plachtách. Na kliniku ich v prikrývkach priniesla ich matka, ktorá do zdravotníckeho zariadenia v Spring Valley prišla až po tom, ako potratila. Do práčovne ich potom odviezli spolu s ďalšími vecami, ktoré bolo potrebné vyčistiť.

Istý Andrew Dale Marcum sa sám prihlásil na úrade šerifa v americkom štáte Ohio po tom, ako zareagoval na sociálnej sieti Facebook na výzvu šerifa o poskytnutí informácií o hľadanej osobe. Muža chceli zatknúť na základe obvinení z vlámania, únosu, napadnutia a domáceho násilia, no nepoznali jeho adresu. Na výzvu zareagovalo množstvo ľudí, pričom jedným z nich bol aj samotný Marcum. Úrad šerifa mu preto odpísal, že by bolo skvelé, ak by sa u nich zastavil. Šerif Richard K. Jones následne na Twitteri zverejnil fotografiu väzenskej cely. "Hej Andrew Marcum, tvoja izba je už pripravená," napísal k fotke. Muž sa ešte v ten deň sám prihlásil.

Jednu z najmenších sôch na svete omylom zničili počas fotografovania. Dielo Trust (v preklade Dôvera, pozn. SITA) juhoafrického sochára Jontyho Hurwitza malo výšku približne 100 mikrometrov, čiže desatinu milimetra, a zmestilo sa napríklad na ľudský vlas. Počas zhotovovania fotografií v špecializovanom laboratóriu sochu rozdrvil palcom jeden z pracovníkov.

 


 

Polícia v meste St Peter’s v americkom štáte Missouri zadržala trojicu tínedžerov, ktorí sa vlámali do jedného z domov a odniesli odtiaľ viacero predmetov vrátane popola majiteľovho zosnulého otca. Ako ukázalo vyšetrovanie, Devin Gesell a jeho kamaráti popol v drevenej nádobe považovali za kokaín. Po jeho ochutnaní ale zistili, že nejde o drogu, a tak nádobu vyhodili počas jazdy autom z okna. Tínedžeri si z domu odniesli aj peniaze, šperky, lieky na predpis a hraciu konzolu. Práve vďaka vystopovaniu IP adresy zariadenia sa polícii podarilo lokalizovať a identifikovať páchateľov.

Angličan Edward Parker získal po 65 rokoch späť svoju peňaženku, ktorá mu spadla za stredovekú knižnicu v Lambethskom paláci v Londýne. Parker stratil peňaženku obsahujúcu rodinné fotografie, faktúry, bločky, rôzne preukazy, vizitky a výsledky röntgenového vyšetrenia hrudníka v roku 1950, keď ako elektrikár pracoval na rekonštrukcii spomínaného paláca po druhej svetovej vojne, pričom spoza knižnice sa nedala vytiahnuť. Zostala tam preto až do tohto roka, keď ju počas renovácie našiel nemenovaný stavbár. O náleze sa od hovorcu paláca dozvedel reportér James Clayton, ktorý následne vypátral jej pôvodného majiteľa.

 



Pracovník pohrebníctva v nemeckom Gelsenkirchene stratil na niekoľko minút vedomie po tom, ako sa mu z truhly prihovorila žena, ktorú považoval za mŕtvu. Deväťdesiatdvaročnú starenku priviezli do pohrebného ústavu z domova dôchodcov, pretože jej ošetrovateľ bol presvedčený o tom, že zomrela v spánku, čo potvrdil aj privolaný lekár. Dôchodkyňa sa však po niekoľkých hodinách prebrala, to už ale ležala v rakve. Podarilo sa jej pootvoriť veko truhly a keď zbadala, že pri nej niekto stojí, tlmeným hlasom sa spýtala, kde je, čím spôsobila šok spomínanému pracovníkovi pohrebníctva. Ten sa po niekoľkých minútach spamätal a keď zistil, že žene žije, privolal záchrannú službu. Po prevoze do nemocnice sa však jej zdravotný stav zhoršil a onedlho zomrela.

Kamiónu, ktorý koncom marca uviazol v americkom štáte Louisiana na kraji cesty a hrozilo mu, že sa prevráti, pomohli slony. Tie ich tréner viezol z Floridy do cirkusu neďaleko Dallasu, no keď uviazol, vyviedol slony von a dva z nich použil ako podperu. Zvieratá kamión podopierali, až kým neprišla pomoc.

 



Istého Stephena Woytacka zo Scrantonu v americkom štáte Pennsylvania zabil náhrobný kameň jeho svokry, ktorý naňho spadol, keď pomáhal manželke s jeho výzdobou. K tragickému incidentu došlo, keď 74-ročný muž kľačal vedľa 180 kilogramov vážiaceho náhrobného kameňa, zatiaľ čo jeho manželka z druhej strany priväzovala kríž. V tom sa však kameň v mäkkej pôde z ničoho nič prevrátil, pričom spadol priamo na Woytacka. Jeho žena okamžite utekala za správcom cintorína, ktorému sa podarilo z muža zložiť polovicu náhrobku. Krátko na to prišli na cintorín tiež policajt a záchranka a spoločne odstránili aj zvyšok kameňa. Woytacka sa im však už nepodarilo zachrániť.

Pracovníci letiska v americkom Newarku museli v apríli kontaktovať úrady po tom, ako zistili, že rosomák severský, ktorého prevážali z Nórska do rezervácie na Aljaške, si vyhrýzol dieru v stene prenosného boxu. Nemenovaný zamestnanec letiska si všimol dieru v plechovom kontajneri, z ktorej však 18-kilogramová šelma neušla. Po neúspešnom pokuse o premiestnenie rosomáka do iného kontajnera zavolala polícia veterinára, ktorý zviera uspal.

Poľskí archeológovia objavili v Gdansku koženú sexuálnu hračku v tvare penisu, ktorej vek odhadli na približne 300 rokov. Dvadsať centimetrov dlhá sexuálna pomôcka je vyrobená z kože a naplnená štetinami, pričom jej špička je z dreva. Našli ju v toalete v budove, ktorá bola v druhej polovici 18. storočia pravdepodobne šermiarskou školou.

 



Istá Janet Faal z anglického Crawley spadla do kanála po tom, čo po desiatich rokoch začala vychádzať z domu. Žena trpiaca agorafóbiou sa snažila prekonať chorobu prechádzkami s priateľkou, počas tretej vychádzky si ale nevšimla dieru v zemi. Stalo sa tak, keď sa kamarátke snažila pomôcť pri cúvaní z parkoviska, pričom odstrčila nohou drevenú dosku nachádzajúcu sa v ceste. Po páde do kanála si zlomila nos a nohu.

Istý Lucas Hinch z amerického mesta Colorado Springs v apríli rozstrieľal na ulici svoj počítač. Dôvodom boli dlhodobé problémy s jeho funkčnosťou. Krátko po incidente prišli na miesto policajti, ktorí muža obvinili zo streľby na verejnosti.

Polícia v americkom štáte Utah zadržala istého Westona Franka Vetereho po tom, ako založil požiar, aby privolal pomoc k svojmu autu. Muž povedal polícii, že jeho auto zapadlo pri pokuse otočiť sa na svahu. Vetere preto následne zapálil okolité kríky, čím chcel signalizovať, že sa nachádza v tiesni. Oheň sa však rozšíril na plochu približne 16 hektárov. Na mieste preto museli zasahovať hasiči.

Dvadsaťsedemročná Kaitlyn Walls z Texasu prišla o prácu v detskom centre ešte skôr, ako do nej nastúpila. Mohol za to status, ktorý zverejnila na Facebooku. Slobodná mamička tam krátko pred nástupom napísala, že nemá rada, keď sa okolo nej motá veľa detí. Status si prečítal aj jej zamestnávateľ, ktorý jej následne oznámil, že do práce nemusí chodiť.

Istému Carlovi Moorovi z Kalifornie sa úderom päste podarilo zahnať medveďa zo svojho pozemku, keď sa zviera snažilo dostať k jeho čivave. Bývalý boxer vo chvíli, keď sa medveď pokúšal cez bránku vojsť na terasu, zdvihol ruky a zviera zahnal von. Po tom, čo sa medveď otočil tvárou k nemu, Moore ho udrel päsťou do tváre. Zviera následne ušlo.

Policajného dôstojníka Michaela Flaiga z amerického štátu Maryland obvinili z napadnutia po tom, ako mimo služby pohryzol nemenovaného muža do semenníkov. Incidentu predchádzala hádka v bare, ktorá začala, keď Flaig začal dávať sexuálne návrhy kamarátke a spolubývajúcej napadnutého muža. Ten najprv opitému Flaigovi povedal, aby prestal a následne z baru odišiel. Policajt vyšiel za ním a pokúsil sa ho udrieť, avšak minul a padol na zem. Muž ho následne pritlačil k zemi a sadol si naňho. Vtedy ho však Flaig pohryzol do rozkroku.

Istá Cheryl Treadway z Floridy privolala prostredníctvom objednávky na pizzu pomoc do domu, v ktorom ju zadržiaval jej priateľ Ethan Nickerson. Nickerson sa s partnerkou celý deň hádal, vzal jej mobilný telefón a po tom, ako boli spolu vyzdvihnúť deti zo školy, ich ozbrojený nožom zadržiaval doma. Treadway neskôr vrátil telefón, aby mohla objednať pizzu. Žena však do objednávky dopísala, aby privolali do jej domu políciu. Pracovníčka pizzerie tak aj urobila a Nickersona následne zatkli.

Polícia z mesta North Adams v štáte Massachusetts vyzvala v máji ľudí, aby v stave opitosti neprenasledovali medvede, ktoré žijú v miestnych lesoch. Ochrancovia zákona zverejnili upozornenie na Facebooku po tom, ako sa nemenovaný miestny obyvateľ pod vplyvom alkoholu vybral so sekerou vyhnať medvede zo svojho pozemku.

Istého Renauda "Juniora" Plaisira objavili v júni spať v hosťovskej izbe domu Johna Terrella a jeho manželky, ktorý sa počas noci rozhodol vykradnúť. Muža prezradili topánky, ktoré si vyzul a nechal pred dverami miestnosti. Po príchode polície vysvitlo, že Plaisirovi sa v noci podarilo vyrabovať niekoľko domov. Po tom, čo sa dostal do domu Terrellovcov, objavil v chladničke zvyšky večere, ktoré dojedol. Ako uviedli médiám dotknutí manželia, Plaisira najskôr zmohla únava, a tak si šiel ľahnúť.

Polícia v Pennsylvanii zatkla začiatkom júna opitého mladíka, ktorý zastavoval autá a vodičom tvrdil, že je policajt. Logan Shaulis zaparkoval nadránom svoje auto diagonálne cez cestu a zapálil signalizačné svetlice. Jeden z vodičov, ktorého mladík zastavil, uviedol, že Shaulis od neho žiadal vodičský a technický preukaz ako aj doklady o poistení. Keď na miesto prišli skutoční policajti, Shaulis sa snažil spolujazdcovi spomínaného šoféra podať svoju airsoftovú zbraň s tým, že uňho ju nesmú nájsť.

Nemenovanú seniorku, ktorá sa neďaleko mesta Lynden v štáte Washington presúvala na elektrickom invalidnom skútri, eskortovala domov polícia. Zalarmovali ju ľudia, ktorí sa o ňu báli. Policajt Dave Hintz, ktorý dostal prípad na starosť, sa jej najprv spýtal, či potrebuje pomoc. Osemdesiatničku, ktorá sa vybrala do mesta na kávu a na spiatočnej ceste zablúdila, jeho ponuka potešila, hoci tvrdila, že vie, kam ide. Čiastočne imobilnej starenke dovolil, aby sa domov dopravila na svojom skútri, ktorý sa pohyboval rýchlosťou zhruba päť kilometrov za hodinu. Domov sa dostala po viac ako hodine.

Istá Ashvonn Russell z Bahám sa na školský ples nechala priviezť v sanitke, pretože chcela vyhrať v súťaži o najlepší príchod. Fotografie z udalosti sa po zverejnení na internete začali okamžite šíriť po sociálnych sieťach, pričom voči zamestnankyni záchrannej služby, ktorá pri nezvyčajnom príchode na ples pomáhala, začali disciplinárne konanie.

Dvadsaťdvaročný Devon Staples z amerického štátu Maine zomrel po tom, ako si počas osláv Dňa nezávislosti na hlave odpálil ohňostroj. Staples oslavoval spolu s kamarátmi na záhrade jedného z nich, keď prišiel s nápadom, že si odpáli ohňostroj priamo z hlavy. Jeho kamaráti sa mu to snažili vyhovoriť, pričom si mysleli, že sa im to podarilo, a preto sa vrátili späť k ohňu. Krátko na to si však Staples umiestnil ohňostroj na hlavu a odpálil ho. Následná explózia ho okamžite zabila.

Hasiči vo Phoenixe museli vyslobodzovať nemenovaného 23-ročného muža, ktorý sa zasekol v komíne. Mladíka zo žartu vymkli jeho kamaráti a tomu napadlo, že by sa mohol dostať naspäť do domu cez komín. V ňom sa však zasekol, a preto museli prísť na miesto hasiči, ktorým záchranná akcia trvala približne 30 minút.

Nad kanadským Calgary lietal začiatkom júla muž v kresle pripevnenom k zväzku veľkých farebných balónov. Išlo o reklamnú kampaň istého Dana Boriu, ktorý chcel na svojom nezvyčajnom lietajúcom prostriedku priletieť nad miestny štadión, kde sa práve konali preteky na vozoch, a skočiť s padákom dolu. Pre silný vietor sa mu ale kúsok nepodaril a neskôr ho zadržala polícia.

Nemenovaná Angličanka zavinila dopravnú nehodu, keď v aute masturbovala s použitím vibrátora. Približne 30-ročná vodička zastala s osobným autom za nákladným vozidlom, zrazu sa jej automobil pohol vpred a vrazil do spomínanej dodávky. Ako neskôr ukázalo video z kamery umiestnenej na nákladnom vozidle, žena bezprostredne po náraze držala v ruke vibrátor a zapínala si nohavice.

Poľskému farmárovi Leszkovi Zasadovi sa podarilo chytiť kravu, ktorá mu pred dvoma rokmi ušla do lesa. Krava menom Matylda ušla len deň po tom, ako ju priviezol na svoju farmu v obci Złoty Stok. Matylda prežila v lese dve zimy, pričom občasne sa pásla na poliach, na čo sa ostatní miestni farmári sťažovali. Počas úteku priviedla na svet aj teľa, to však pobyt v divočine neprežilo.

Nemenovaný Angličan z grófstva West Yorkshire zavolal na políciu a žiadal, aby prišli zatknúť jeho priateľku, pretože nechala svoju mačku zožrať jeho slaninu. Pôvodne pritom chcel, aby zatkli aj mačku, no po tom, ako mu policajt vysvetlil, že mačky nezatýkajú, muž trval na to, aby teda zatkli aspoň jeho priateľku, pretože to mačke povolila.

Nemenovaný muž z texaskej obce Marietta skončil v nemocnici po tom, ako vystrelil na pásavca, no jeden z projektilov sa odrazil od panciera zvieraťa priamo do jeho tváre. Muž vyšiel nadránom pred svoj dom, kde zbadal pásavca. Vzal preto revolver a na zviera trikrát vystrelil. Pancier pásavca odrazil minimálne jednu guľku, ktorá následne zasiahla muža do čeľuste. Muža museli vrtuľníkom previezť do najbližšej nemocnice, kde mu ranu zošili.

Nafukovacia postavička z filmu Mimoni spôsobila začiatkom augusta dopravnú zápchu v írskom Dubline. Dvanásť metrov vysoký Mimoň spadol na vozovku a na približne 15 minút zablokoval premávku. Podľa svedkyne incidentu Erin Van Londen sa nikomu nič nestalo, postavička poškodila len spätné zrkadlo na jednom z áut. Mimoň, ktorého na cestu odfúkol silný vietor, zrejme pochádzal zo zábavného parku.

Aljašská polícia pátrala v auguste po mužovi, ktorý v realistickom kostýme medveďa obťažoval na rieke pri meste Haines medvedicu s dvoma mláďatami. Muža videli pracovníci miestneho ministerstva, ako sa priblížil k zvieratám kŕmiacim sa lososmi. Keď muža oslovili, odmietol im prezradiť svoju identitu. Následne z miesta bez vysvetlenia svojho zámeru odišiel.

Niekdajší príslušník amerických ozbrojených síl Eligio Ramos sa ako 91-ročný dožil vrátenia stratenej peňaženky, o ktorú prišiel v rakúskom Salzburgu pred 70 rokmi, kde pôsobil počas druhej svetovej vojny. Jeho útvar strávil vtedy niekoľko dní na jednom z miestnych statkov, kde sa vojakovi podarilo stratiť peňaženku. Tú tento rok našiel miestny lekár Josef Ruckhofer pri rekonštrukcii objektu svojho starého otca a majiteľa následne vypátral vďaka preukazu, ktorý našiel v peňaženke.

V nemeckom meste Mülheim an der Ruhr ukradli z jedného obchodu s alkoholom 1200 vrchnákov z pivových fliaš. Podľa polícia páchateľom pravdepodobne šlo o body do súťaže o vecné ceny. Nasvedčoval tomu fakt, že na mieste nechali množstvo vrchnákov, ktoré mali z vnútornej strany nápis "skúste šťastie nabudúce". Ani jedno z otvorených pív pritom nevypili a z obchodu okrem vrchnákov nič iné neukradli.

Francúzska polícia objavila v auguste v priekope pod pevnosťou Vauban na severe krajiny mŕtve telá 31-ročného muža a rovnako starej ženy. Vyšetrovatelia predpokladajú, že pár spadol z výšky zhruba 12 metrov, keď sa oddával sexuálnym radovánkam na vrchole jednej zo stien pevnosti. Ich oblečenie spolu s ďalšími vecami totiž našli na hradbách.

Nemenovaný tínedžer urobil pri páde v galérii taiwanskom Tchaj-pej dieru do obrazu Kvety talianskeho maliara Paola Porporu. Dvanásťročný chlapec sa potkol o zábranu oddeľujúcu návštevníkov od olejomaľby. Pri snahe udržať stabilitu udrel päsťou do plátna zanechajúc v ňom dieru. Náklady spojené s opravou obrazu a kompenzáciu vlastníkovi uhradila poisťovňa.

Ulicu v islandskom Reykjavíku pomenovali po antihrdinovi z filmovej ságy Hviezdne vojny Darth Vaderovi. Nový názov ulice znie Svarthöfdi, čo je meno, pod ktorým Darth Vadera v krajine poznajú. V doslovnom preklade znamená čierna hlava. Nápad premenovať ulicu, ktorej doterajší názov znel Bratthöfdi, vyšiel z iniciatívy obyvateľov. Nový názov nenarúša ani tradíciu pomenovávania ulíc v priemyselnej štvrti Höfdi, kde sa ulica nachádza, keďže názvy všetkých ulíc v tejto časti mesta končia slovom höfdi, čo v islandčine môže znamenať hlava alebo mys.

Američanka Leslie Ann Mandel odkázala svojim papagájom 100-tisíc dolárov. Milionárka, ktorá zomrela v júni vo veku 69 rokov, zanechala 32 korelám spomínanú sumu v podobe fondu. Ten bude spravovať jej nevlastný syn Matthew Herzog, ktorý by mal využiť financie aj na starostlivosť o jej psa a mačku.

Istú Jiang Xulian a jej priateľa zadržali v septembri na letisku v Bangkoku po tom, ako žene našli v hrubom čreve ukradnutý šesťkarátový diamant. Ten dvojica odcudzila niekoľko hodín pred tým na trhu s diamantmi, pričom ho vymenili za falošný kameň. Pár zadržali na základe videa a tiež identifikácie predajcu. Obaja obvinenie z krádeže odmietali, röntgen však preukázal, že 39-ročná žena mala v hrubom čreve predmet pripomínajúci diamant. Lekári zlodejku upozornili, že jej môže spôsobiť zdravotné problémy, podali jej preháňadlá, no tie nezabrali. Žena sa teda podrobila kolonoskopii a súhlasila s vybratím diamantu, ktorý následne identifikoval aj spomínaný predajca.

Nemenovaný muž z Oklahomy, ktorý sa podnapitý vracal z oslavy narodenín, si nevšimol, že ho dvakrát postrelili. Muž oslavoval narodeniny spolu so svojím bratom v miestnom bare, odkiaľ ich naspäť viezol kamarát. Počas jazdy sa im vraj zdalo, že počuli streľbu, a keď dorazili k ich domu, všimli si, že auto má diery po guľkách a že oslávenec krváca. Neznámy páchateľ mu jednou poranil rameno a druhou ho trafil do zadku. Zranenia neboli život ohrozujúce.

Švédski policajti museli v októbri zasahovať na zámku Brahehus, pretože jeden z okoloidúcich šoférov si zmýlil približne tridsiatich bradatých mužov s teroristami z Islamského štátu. V skutočnosti išlo o stretnutie nadšencov brád a členov organizácie Bearded Villains (v preklade Bradatí darebáci, pozn. SITA), ktorí sa zišli, aby nafotili materiál s oficiálnou vlajkou svojho spolku.

Poľovník Reg Foggerdy, ktorý sa stratil vo Veľkej Viktóriinej púšti v Západnej Austrálii, prežil šesť dní bez vody vďaka tomu, že jedol mravce. Muž sa vracal so svojím bratom z poľovačky do tábora, keď vystúpil z auta, aby prenasledoval ťavu. Na sebe mal pritom iba tričko, krátke nohavice, šiltovku a žabky a teploty počas dňa dosahovali až 37 stupňov Celzia. Jeho brat neskôr zavolal políciu, ktorá muža našla sedieť pod stromom, približne pätnásť kilometrov od miesta, kde sa stratil. Muž bol extrémne dehydrovaný, dezorientovaný a mal halucinácie.

Lekári v kalifornskom meste Napa odstránili z mozgu istého Luisa Ortiza živú pásomnicu. Muža v auguste prijali na pohotovosť, pričom sa sťažoval na najhoršiu bolesť hlavy, akú kedy zažil. Neurochirurg Soren Singel po vyšetrení mozgu stanovil neurocysticerkózu, čo je prítomnosť larvy parazitického červa, ktorá zvyčajne vytvára cystu zabraňujúcu krvnému obehu. Kalifornčan následne upadol do kómy, čo viedlo k okamžitému zákroku. Lekári vtedy z hlavy 26-ročného študenta vytiahli ešte krútiacu sa pásomnicu.

Na nemenovaného Austrálčana, ktorý sa snažil zabiť pavúka, zavolali jeho susedia políciu, pretože si mysleli, že sa snaží ublížiť svojej partnerke. Policajti dostali niekoľko hlásení, že ich sused kričí "Zabijem ťa. Zomri! Zomri!", pričom bolo počuť aj ženské výkriky a trieskanie nábytkom. Keď prišli na zadanú adresu, tak im otvoril zadýchaný muž, ktorého sa spýtali, kde jeho partnerka. Keď im však muž odpovedal, že žiadnu nemá a žije sám, tak mu neverili, pretože jeho susedia ho počuli kričať, ako ju zabije. Vtedy im muž vysvetlil, že v skutočnosti sa snažil zabiť veľkého pavúka, pričom domnelá vrieskajúca žena bol v skutočnosti on, pretože pavúky naozaj veľmi neznáša.

V decembri navštívili istého Franka E. Blakea Jr. vo väzení naraz jeho druhá a tretia manželka. Ako ukázalo vyšetrovanie, Blake sa s treťou manželkou oženil počas manželstva s druhou. Navyše svoje druhé manželstvo uzavrel skôr, ako súd ukončil rozvod s Blakeovou prvou ženou. Blakea obvinili z bigamie, za čo mu súd k jeho pôvodnému trestu prirátal ďalší jeden a pol roka väzenia. Blake na súdnom pojednávaní uviedol, že nevedel, že pácha zločin.

Istý Cody Caldwell z Kalifornie, ktorý sa pri pokuse dostať sa do cudzieho domu zasekol v komíne, zomrel po tom, ako majiteľ domu zapálil v krbe. Devätnásťročný mladík vliezol do komína, keď bol nemenovaný majiteľ mimo domu, pričom chcel dom pravdepodobne vykradnúť. Namiesto toho sa však v komíne zasekol. Majiteľ domu potom na druhý deň popoludní zapálil v krbe, pričom netušil, že je niekto v komíne. Následne začul výkriky a dom sa mu zaplnil dymom. Pokúsil sa preto plameň uhasiť a privolal hasičov, tí však po rozobratí komína našli Caldwella už mŕtveho.

Polícia v americkom štáte Montana zatkla v decembri istého Arthura Roya za vyhrážanie sa na Facebooku nemenovanému študentovi, ktorý mu prezradil časť deja snímky Star Wars: Sila sa prebúdza. Roy diskutoval s chlapcom o spomínanom filme, no keď mu ten prezradil jednu zo zápletiek, nahneval sa. Počas hádky mu následne poslal fotku, na ktorej drží pištoľ. Taktiež mu napísal, že si ho nájde. Chlapec sa bál, že Roy myslí svoje vyhrážky vážne, a incident preto nahlásil na polícii.

Nemenovaný 29-ročný muž zomrel na Štedrý deň po tom, ako ho zasiahol do hlavy kus kovu z automatu na kondómy, ktorý spolu s ďalšími dvoma komplicmi vyhodili do vzduchu v nemeckom mestečku Schöppingen. Zvyšní dvaja zlodeji odviezli raneného muža do miestnej nemocnice, kde však povedali, že ich kamarát si poranil hlavu pri páde zo schodov. Lekárom sa to však nepozdávalo, a tak zavolali policajtov. Tí následne dvojicu vypočuli, pričom jeden z nich sa nakoniec priznal, že vyhodili do vzduchu automat na kondómy a časť z neho následne trafila ich kamaráta do hlavy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies