Pozrite si prehľad o stave kompatibility hier na zariadení Steam Deck

NETKY.SK • 23 Október 2021, 15:30 • 2 min
Pozrite si prehľad o stave kompatibility hier na zariadení Steam Deck

Steam Deck, taktiež označovaný aj ako prenosný mini PC pre hráčov, prináša novú funkcionalitu na prehľadnosť funkčnosti digitálnych hier dostupných na tomto hernom zariadení.

slovakia

left justify in out

Nová zmena prichádza do digitálne distribučnej platformy Steam pre zariadenie Steam Deck od spoločnosti Valve. V nej môžeme vidieť inováciu vo forme grafického identifikátora pre všetky hry v zariadení. Ide o informačné upozornenia pre nový hardvér Steam Deck. Vďaka novinke s názvom  Deck Verified majú hráči prehľad o stave kompatibility konkrétnej hry na zariadení Steam Deck.

 

img

 

Po novom sa v hernej knižnici objavia 4 nové kategórie na rozdelenie kompatibility hier pre Steam Deck:

 

Verified (v preklade overený) zabezpečuje bezproblémové hranie hry na zariadení Steam Deck. Ide o ideálny stav hry, kde sú splnené všetky podmienky pre kompatibilitu herného titulu so zariadením. 

 

Playable (v preklade hrateľný) poskytuje hráčom spustenie hry, no hráči sa musia pripraviť na určité obmedzenia, prípadne vlastné nastavenia a konfigurácie ovládania. 

 

Unsupported (v preklade nepodporovaný) sú označené tie hry, ktoré nie je možné spustiť. Napríklad hra je určená na VR a podobné funkcie, ktoré zabraňujú spusteniu hry. 

 

Unknown (v prekladne neznámy) tento status majú tie hry, ktoré ešte neprešli testom kontroly kompatibility pre zariadenie Steam Deck.

 

Používateľské rozhranie hernej knižnice Steame rovnako prešlo zmenou, prichádza tak nová možnosť filtrácie hier pre majiteľov zariadení Steam Deck. Nová kategória Great on Deck zoradí a zobrazí hráčom tie hry, ktoré sú 100% pripravené na hranie, a vďaka tomu zabezpečuje čo najlepší herný zážitok bez žiadnych problémov s kompatibilitou a bez zásahu do nastavení ovládania. Vďaka tomu hráči môžu jednoduchšie a prehľadnejšie vyberať tie hry, ktoré prešli verifikáciou.

 

Aké vlastnosti musí hra spĺňať, aby získala úspešné označenie Deck verified, resp. zelené označenie? Hra musí splniť tieto 4 hlavné vlastnosti, aby získala status hrateľnosti na zariadení Steam Deck. Herné tituly musia zabezpečiť správnu funkcionalitu a podporu pre akékoľvek dostupné formy vstupných prvkov. 

 

Hry by mali podporovať natívne rozlíšenie pre Steam Deck (1280x800 alebo 1280x720), aby zabezpečili hráčom správne zobrazenie a plynulosť.

 

Spustenie hier by malo byť bezproblémové a jednoducho navigovateľné. A v neposlednom rade by mali byť všetky funkcie, ktoré sú súčasťou hry podporované technológiou Proton. 

 

img

 

Do budúcna môžu herní vývojári požiadať o skontrolovanie týchto podmienok ešte pred samotným vložením na distribučnú platformu Steam. Zobrazenie informácie o kompatibilite so Steam Deck zariadením pomôže aj hráčom, napríklad pri rozhodovaní pred uskutočnením nákupu herného titulu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies