Pozrite si, ktorým vakcínam dôverujú Slováci najviac. Sputnik V opäť prekvapil

NETKY.SK • 2 Máj 2021, 14:11 • 2 min
Pozrite si, ktorým vakcínam dôverujú Slováci najviac. Sputnik V opäť prekvapil

BRATISLAVA - Najprijateľnejšou vakcínou proti koronavírusu je na Slovensku Pfizer/BioNTech.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu, ktorý zverejnila televízia Markíza v diskusnej relácii Na telo. Agentúra Focus robila prieskum začiatkom apríla na vzorke 1001 respondentov. Najväčšiu dôveru si získala americko-nemecká vakcína Pfizer, ktorá je prijateľná pre 71,1 % opýtaných. Neprijateľná je naopak pre 26 % opýtaných.

 

Ide o veľmi dobré správy, pretože postupom času sa dôvera v očkovacie látky zvyšuje, čím sa zvyšuje aj ochota sa nechať zaočkovať. 


Na druhom mieste v prijateľnosti sa umiestnila ruská neregistrovaná vakcína Sputnik V. Ten je prijateľný pre 60,2 % respondentov a neprijateľný pre 33,6 % opýtaných.

 

img

 

Nasledujú Moderna (prijateľná pre 58,8 %, neprijateľná pre 37,1 %), a Johnson & Johnson, ktorý je prijateľný pre 56,3 %, nedôveruje jej 37,7 % respondentov.

 

Na poslednom mieste sa ocitla vakcína AstraZeneca, ktorá sa spája s tvorbou krvných zrazenín. Podľa prieskumu je prijateľná pre 29,4 % opýtaných a neprijateľná pre 65,8 % respondentov.

 

img

 

Čínska vakcína Sinopharm je podľa prieskumu prijateľná pre 24,6 % respondentov a neprijateľná pre 63,3 % opýtaných

Podľa prieskumu by sa určite dalo zaočkovať 32,3 % opýtaných a skôr áno 33,1 %. Naopak určite by sa nedalo zaočkovať 14 % opýtaných a skôr nie 16,1 %. Na otázku, či by sa dali zaočkovať, nevedelo odpovedať 4,5 % opýtaných.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona