Pozrite si, ktorí z našich najvyšších ústavných činiteľov zarábal najviac v roku 2019

NETKY.SK • 4 Apríl 2021, 16:55 • 2 min
Pozrite si, ktorí z našich najvyšších ústavných činiteľov zarábal najviac v roku 2019

BRATISLAVA – Z troch najvyšších ústavných činiteľov za rok 2019 najviac zarobila prezidentka SR Zuzana Čaputová.

slovakia

left justify in out

V prezidentkinom tesnom závese sa umiestnil bývalý predseda vlády Peter Pellegrini. Najmenej z nich zarobil expredseda Národnej rady SR Andrej Danko.

 

Hlava štátu, ktorá nastúpila do funkcie v júni 2019, zarobila na poste prezidentky 86 541 eur. Jej iný príjem bol vo výške 616 eur. V majetkovom priznaní Zuzany Čaputovej je zahrnutý aj rodinný dom, chata a orná pôda v Pezinku. Tiež uviedla, že vlastní auto a hypotéku.

 

Bývalý premiér Peter Pellegrini zarobil v danom roku z výkonu funkcie 68 264 eur. Zároveň v priznaní uviedol, že vlastní byt v BratislaveBanskej Bystrici, rekreačnú chatu a pozemok. Podobne ako prezidentka, má aj predseda strany Hlas-SD na krku hypotéku.

 

Bývalý predseda parlamentu Andrej Danko zarobil v roku 2019 najmenej z troch najvyšších ústavných činiteľov. Jeho plat z pozície šéfa NR SR bol 43 328 eur. Zároveň nemal žiadne iné príjmy.

 

V majetkovom priznaní uviedol, že vlastní viacero nehnuteľností. Okrem iného má aj vinice, záhrady a nedokončený rodinný dom v Bratislave. Zaujímavosťou je, že vlastní motorový čln, podiel v obchodnej spoločnosti a je tiež zaťažený pôžičkou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies