Pozrite si, ktoré slovenské mesto sa pýši rekordne nízkou nezamestnanosťou

NETKY.SK • 13 Február 2018, 14:57 • 2 min
Pozrite si, ktoré slovenské mesto sa pýši rekordne nízkou nezamestnanosťou

DUDINCE - Iba 27 zo 756 ekonomicky aktívnych obyvateľov kúpeľného mesta Dudince v okrese Krupina nemalo na konci minulého roku prácu.

slovakia

left justify in out

Registrovaná miera nezamestnanosti tak dosiahla iba 3,57 percenta. Ide vôbec o najnižšie číslo nezamestnanosti v novodobej histórii mesta. Vyplýva to z údajov, ktoré TASR zaslal zvolenský úrad práce. Ten robí štatistiku na trhu práce za okresy Zvolen, Detva a Krupina.

 

Dudinciam sa darí najmä z dôvodu rastúceho počtu klientov v kúpeľoch. Vlani napríklad mesto zaznamenalo v kúpeľných domoch, ale aj hoteloch či penziónoch približne 340.000 prenocovaní, čo bolo najviac od krízových rokov 2008-2010.

 

V okrese registrujú veľmi nízku, iba päťpercentnú nezamestnanosť aj v Kozom Vrbovku, kde sú z 80 ekonomicky aktívnych obyvateľov bez práce iba štyria ľudia, a rovnako v Dolnom Badíne. Tam je bez práce zo 120 ekonomicky aktívnych obyvateľov len šesť ľudí.

 

Naopak, najvyššiu, takmer 35-percentnú nezamestnanosť evidujú v obci Lišov, kde je zo 115 ekonomicky aktívnych obyvateľov bez práce 40 ľudí. Vysokú, takmer 28-percentnú nezamestnanosť má aj obec Sudince. Tam z 29 ekonomicky aktívnych obyvateľov nemá prácu deväť ľudí.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies