Pozrite si, kto nahradí Šeligu a Žitňanskú na ich postoch po excese so zákazom vychádzania

NETKY.SK • 12 Máj 2021, 16:42 • 2 min
Pozrite si, kto nahradí Šeligu a Žitňanskú na ich postoch po excese so zákazom vychádzania

BRATISLAVA – Juraja Šeligu (Za ľudí) má na poste podpredsedu Národnej rady SR (NR SR) nahradiť jeho stranícky kolega Tomáš Lehotský.

slovakia

left justify in out

Poslankyňu parlamentu Janu Žitňanskú, ktorá sa minulý týždeň vzdala svojho postu predsedníčky výboru pre sociálne veci vystrieda jej stranícky kolega Vladimír Ledecký (Za ľudí). 

 

Vyplýva to z návrhu na voľbu podpredsedu NR SR a návrhu na voľbu predsedu výboru, ktoré sú zverejnené na webe zákonodarného zboru.

 

Prečítajte si tiež: Juraj Šeliga končí vo funkcii podpredsedu parlamentu

 

Porušili zákaz vychádzania

Dôvodom ich odstúpenia z funkcií boli medializované informácie, že trojic Šeliga, Žitňansk a bratislavský župan Juraj Droba (SaS) porušili zákaz vychádzania, keď do noci sedeli v podniku Klub pod lampou.

 

Na svojom webe o tom informoval Denník N, ktorý sa odvolal na fotografie zhotovené pre týždenník Plus 7 dní. Fotky mali vzniknúť pred polnocou.

 

Mohlo by vás zaujímať: Klubu pod lampu, kde rokoval Šeliga, Žitňanská a Droba, hrozí mastná pokuta

 

Malo ísť o pracovné stretnutie
Šeliga v stredu (5. mája) oznámil, že sa vzdáva svojej funkcie podpredsedu parlamentu. Verejnosti sa ospravedlnil za zlý príklad, ktorý im ako podpredseda NR SR spolu s kolegami vyslal. Svojej funkcie sa zároveň vzdala aj Žitňanská, ktorá odstúpila z postu predsedníčky Výboru NR SR pre sociálne veci. 

 

Ako na tlačovej besede Šeliga vysvetlil, išlo o pracovné stretnutie. Poslanca mzrí, že stretnutie si nenaplánovali niekde inde, napríklad v priestoroch parlamentu. 

 

Dopustili sa tak porušenia vládneho nariadenia, za ktoré im hrozí pokuta vo výške 1659 eur. Poslanec tiež priznal, že to bolo veľmi nezodpovedné a je mu ľúto, že si stretnutie nezorganizovali napríklad v priestoroch parlamentu. 

 

Vzniknutá situácia mrzí aj bratislavského župana Juraja Drobu, ktorý priznáva, že spravil chybu. Zároveň si však nemyslí, že ide o zlyhanie, za ktoré treba odstupovať z funkcie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona