Pozrite si ako Slovensko dopadlo v celosvetovom rebríčku kvality života

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 08:25 • 2 min
Pozrite si ako Slovensko dopadlo v celosvetovom rebríčku kvality života

BRATISLAVA – Každoročný prieskum urobila nezisková organizácia Social Progress Imperative a spoločnosť Deloitte, ktorého cieľom je poukázať na rozdiely v kvalite života na rôznych miestach na Zemi.

slovakia

left justify in out

Index sociálneho progresu, ktorý zostavila organizácia poukazuje na úroveň dosiahnutej kvality v rôznych kútoch sveta. Do zoznamu bolo tento rok zaradených 128 krajín, vrátane Slovenska.  

 

Výsledný index určuje umiestnenie v rebríčku, ktorý sa vyrátava ako priemer troch podindexov. Každý podindex sa hodnotí na stupnici od 0 do 100. Do prvého podindexu spadajú ľudské potreby, lekárska starostlivosť, hygiena a kvalita bývania.

 

Do druhého základy blahobytu, ktoré v sebe zahŕňajú vzdelanie, dosiahnutá technologická úroveň či dĺžka života. Tretí podindex zohľadňuje ľudské práva a slobody a všeobecnú toleranciu.

 

Na prvom mieste v rebríčku sa umiestnilo Dánsko s celkovým dosiahnutým výsledkom v indexe sociálneho progresu: 90,57. V tesnom závese nasledovalo Fínsko, Island, Nórsko a Švajčiarsko.

 

Slovensko sa umiestnilo na 30. priečke so súhrným dosiahnutým indexom sociálneho progresu: 80,22. Z troch poindexov sme najvyšší počet bodov získali v dosahovaní ľudských potrieb, 93,22 čím sme si v tejto podkategórii vybojovali 19. miesto.

 

V podindexe základy blahobytu sme s výsledkom 83.87 obsadili 31. pozíciu zo 128 krajín. V treťom podindexe príležitosti sme so známkou 63.56 obsadili pozíciu číslo 37. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies