Pozrite si, aká je situácia na slovenských cestách dnes 29.1.2013

NETKY.SK • 29 Január 2013, 12:31 • 2 min
Pozrite si, aká je situácia na slovenských cestách dnes 29.1.2013

Pozrite si, aká je situácia na slovenských cestách dnes 29. 1.

slovakia

left justify in out

img

V dôsledku hustého sneženia skolabovala doprava v kopaničiarskom regióne a pod Javorinou. Pre dopravnú nehodu je neprejazdná cesta v Nemšovej. 

Ako informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, pre husté sneženie je pre kamiónovú dopravu uzatvorená cesta II. triedy medzi obcou Košariská a mestom Brezová pod Bradlom. Z rovnakého dôvodu je pre všetky automobily uzatvorená aj cesta medzi Bzincami pod Javorinou a Starou Turou. Na oboch miestach riadi dopravu polícia. 

Uzavretá je aj cesta II/507 v Nemšovej, časti Ľuborča v okrese Trenčín. Dôvodom je dopravná nehoda. Aj tam riadi dopravu polícia. 

Cesty na Slovensku sú zjazdné



Všetky cesty na území Slovenska sú dnes zjazdné. V prevažnej väčšine sú vlhké alebo mokré.

Kašovitý, prípadne utlačený sneh v hrúbke od jedného do troch centimetrov sa nachádza prakticky na všetkých horských priechodoch. V týchto úsekoch je nevyhnutné jazdiť na zimných pneumatikách.

Bližšie informácie pre vodičov sú dostupné na webovom portáli zjazdnosť.sk.


Cesty v Prešovskom kraji sú zjazdné



Viaceré úseky ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pokryl v noci nadnes čerstvý sneh. Podľa informácií Správy a údržby ciest (SaÚC) PSK, ktoré zverejnila na svojej internetovej stránke, sú všetky trasy 1. 2. a 3. kategórie zjazdné.

Sneženie evidujú cestári v rámci kraja už iba v okrese Vranov nad Topľou. Teploty na území PSK sa pohybujú v rozmedzí 0 stupňov - Stakčín až -13 stupňov Celzia, ktorú namerali v Podspádoch. V celej oblasti prevláda zamračené počasie, s lokálnymi hmlami sa môžu stretnúť motoristi v okolí Kežmarku a Popradu.

Cesty 1. triedy sú prevažne mokré. Týka sa to aj úsekov prechádzajúcich horskými priechodmi Vernár, Podspády, Branisko či Petič. Ujazdenú vrstvu snehu do jedného až dvoch centimetrov (cm) evidujú cestári na úsekoch 1. kategórie - I/77 Obručné, I/68 Pusté Pole a I/74 Ubľa. 

"Cesty II. triedy sú väčšinou mokré. Ujazdená snehová vrstva do dvoch cm je v okolí Popradu a Starej Ľubovne," uvádza sa na webovej stránke SaÚC PSK. Utlačená vrstva snehu do dvoch až troch cm sa nachádza na úsekoch v oblasti Vysokých Tatier, Stráňan, ako aj Magury. Cesty III. triedy pokrýva ujazdená snehová vrstva vysoká dva až päť cm.

Cesty okolo Prievidze sú zjazdné


Všetky cesty okolo Prievidze sú zjazdné. TASR o tom informovala dispečerka zo Správy ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja, VOJ Prievidza, Dana Keratová. 

Ako doplnila, na niektorých úsekoch sa nachádza utlačený sneh. "Cesty sú však posypané a naďalej zabezpečujeme ich údržbu."

Horský priechod Nová Lehota pri Handlovej smerom na Žiar nad Hronom je tiež prejazdný bez obmedzení. 

Cesty v okolí Žiaru nad Hronom sú zjazdné


Cesty v okolí Žiaru nad Hronom sú zjazdné. TASR o tom informoval dispečer z Banskobystrickej regionálnej správy ciest, a.s., závod Žiar nad Hronom, Peter Rozenberg. 

Ako doplnil, cesty I. triedy sú mokré, na cestách II. a III. triedy sa nachádza ujazdená vrstva snehu od troch do piatich centimetrov. "Horský priechod Kremnické bane (okres Žiar nad Hronom) a horský priechod Veľké Pole (okres Žarnovica) sú prejazdné bez obmedzení."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona