VIDEO Pozrite sa, čo by sa stalo s našou planétou po zrážke s Mesiacom

NETKY.SK • 25 Október 2015, 18:40 • 2 min
VIDEO Pozrite sa, čo by sa stalo s našou planétou po zrážke s Mesiacom

LONDÝN – Rozmýšľali ste niekedy nad tým, aké následky by pre ľudstvo mala zrážka Zeme s Mesiacom? Teraz si to môžete pozrieť na počítačovej simulácii.

slovakia

left justify in out

Na YouTube sa objavilo video, ktoré bolo vytvorené v interkatívnom vesmírnom simulátore Universe Sandbox 2 a zachytáva zrážku Mesiaca so Zemou.

Pri simulovanej zrážke týchto vesmírnych telies sa zo Zeme veľmi rýchlo stáva neobývateľná planéta, ktorej povrch tvorí iba roztavená hornina. Každá sekunda vo videu zodpovedá 60 minútam reálneho času na Zemi a podľa simulácie to vyzerá, že úplné vyhladenie života na našej planéte by bolo otázkou niekoľkých hodín po zrážke.

 



Aj keď to vyzerá pôsobivo, tak to pravdepodobne nebude úplne presné, keďže po zrážke s Mesiacom, by asi chýbal obrovský kus našej planéty. Podľa niektorých teórií vznikol Mesiac práve z úlomkov našej planéty, keď sa pred 4,5 miliardami rokov zrazila s telesom o veľkosti planéty Mars.

Napriek tomu je to celkom zábavné video, keďže sa to pravdepodobne nikdy nestane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies