Tenisový šok! Pozrite, ako Slovenka opäť porazila americkú hviezdu

NETKY.SK • 27 September 2020, 16:53 • 2 min
Tenisový šok! Pozrite, ako Slovenka opäť porazila americkú hviezdu

Slovenskej tenistke sa podarilo zdolať bývalú svetovú jednotku Američanku Venus Williamsovú, teraz ju čaká bieloruská hviezda.

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa dostala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V prvom kole sa jej podarilo vyradiť na prvý pohľad neporaziteľnú súperku. Na parížskej antuke však bývalú svetovú jednotku Venus Williamsovú zdolala 6:4, 6:4. V ďalšom kole si Schmiedlová zmieria sily z ďalšou hviezdou – Bieloruskou Victoriou Azarenkovou.

 

img

 

A pritom sa sem košická rodáčka dostala len vďaka chránenému renkingu. V úvode sa navyše trápila s podaním. Američanka mala dvakrát výhodu brejku, čo jej však nebolo nič platné, pretože ho nepotvrdila. Od stavu 2:4 získala Schmiedlová štyri gemy za sebou a prvý set sa stal jej korisťou.

 

Na začiatku druhého dejstva sa slovenskej tenistke podarilo vedenie už 4:1 a zápas jej už neušiel. V desiatom geme premenila pri vlastnom servise tretí mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so 40-ročnou bývalou svetovou líderkou na 3:1. Zopakovala tak rok 2014, keď ju porazila na Roland Garros. Na začiatku tejto sezóny nad ňou zvíťazila na harde v mexickom Montereey. Proti bieloruskej hviezde však ešte nehrala.

 

img

   
      ženy - dvojhra - 1. kolo:
      Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Venus Williamsová (USA) 6:4, 6:4

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies