Pozostatky obetí nehody maďarského autobusu privezú z Talianska v piatok

NETKY.SK • 31 Január 2017, 08:12 • 2 min
Pozostatky obetí nehody maďarského autobusu privezú z Talianska v piatok

BUDAPEŠŤ - Pozostatky 16 obetí tragickej nehody autobusu s budapeštianskymi gymnazistami, ktorý havaroval 20. januára pri talianskej Verone, prevezú do vlasti pravdepodobne v piatok, povedal dnes maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

Šéf diplomacie vo verejnoprávnej televízii informoval, že príslušný taliansky prokurátor v utorok pošle povolenie na pochovanie obetí samospráve talianskej obce, v katastri ktorej leží úsek diaľnice, kde došlo k nehode. Samospráva potom vystaví úmrtné listy.

 

"Po vystavení dokumentov bude možné obete previezť do vlasti možno už vo štvrtok, ale skôr v piatok," dodal Szijjártó.

 

Podľa jeho slov talianske orgány už ukončili identifikáciu obetí i dvoch zranených, ktorí sú v kritickom stave. Maďarské ministerstvo zahraničných vecí v súčasnosti telefonicky informuje o výsledkoch identifikácie príbuzných obetí.

 

Talianske orgány podozrievajú 52-ročného vodiča maďarského autobusu zo spôsobenia tejto tragickej nehody. Muž, ktorého sa iba nedávno podarilo identifikovať, v rozpore s pôvodnými informáciami nehodu prežil a je v starostlivosti talianskych lekárov. Vyšetrovatelia majú podozrenie, že nehodu zavinila nedbalosť vodiča.

 

Maďarský autobus so žiakmi gymnázia, vracajúcimi sa z lyžiarskeho zájazdu vo Francúzsku, havaroval z doposiaľ neznámych príčin v piatok pred polnocou na diaľnici A4 pri talianskej Verone.

 

Autobus po náraze do mostového piliera vyhorel do tla. Pri nehode zomrelo 16 ľudí. Bez zranení vyviazlo 12 cestujúcich. V Taliansku zostala už iba dvojica pacientov v kritickom stave, ostatných zranených postupne previezli letecky a sanitkou do Budapešti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona