Pozostatky obetí havárie autobusu v Egypte dovezú vojenskými špeciálmi

NETKY.SK • 8 November 2011, 23:59 • 2 min
Pozostatky obetí havárie autobusu v Egypte dovezú vojenskými špeciálmi

Pozostatky obetí havárie autobusu v Egypte dovezú vojenskými špeciálmi

slovakia

left justify in out

img

Pozostatky 11 maďarských obetí tragickej autobusovej nehody, ktorá sa stala v nedeľu večer pri egyptskej Hurghade, dovezú do vlasti dvoma vojenskými špeciálmi, informovala dnes maďarská tlačová agentúra MTI.
Minister obrany Csaba Hende na základe nariadenia premiéra Viktora Orbána v pondelok okamžite vykonal potrebné kroky na prípravu dvoch vojenských transportných lietadiel An-26, ktorými pozostatky maďarských turistov dopravia do Maďarska. 
Stroje sú už pripravené na odlet do Káhiry. Transport sa uskutoční po ukončení identifikácie obetí a úradných procedúr – pravdepodobne v druhej polovici tohto týždňa, píše sa vo vyhlásení rezortu obrany.      
Jeden z troch autobusov, vezúcich maďarských turistov z hotela na letisko v Hurghade, nabehol veľkou rýchlosťou na obrubník, prevrátil sa a zastavil sa až po 50 metroch. Haváriu neprežilo 11 ľudí a 29 turistov utrpelo rôzne poranenia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies