Pozostatky korytnačky menom Osamelý George vracajú z USA na Galapágy

NETKY.SK • 16 Február 2017, 07:45 • 2 min
Pozostatky korytnačky menom Osamelý George vracajú z USA na Galapágy

QUITO - Osamelý George sa po smrti vracia na ekvádorské súostrovie Galapágy v Tichom oceáne, kde sa z neho vďaka dlhému životu stala legenda.

slovakia

left justify in out

Bol navyše posledným jedincom vzácneho, obrovského poddruhu korytnačky slonej (Chelonoidis nigra abingdonii), pretože pokusy nájsť mu partnerku zostali bezvýsledné.

 

George uhynul prirodzene v roku 2012 vo veku 90 rokov. Jeho pozostatky poslali do Amerického prírodovedného múzea v New Yorku, kde ho zabalzamovali a vystavili.

 

Teraz ho prevážajú naspäť do Ekvádoru a vystavia ho na ostrove Santa Cruz, kde si ho bude môcť verejnosť pozrieť od 23. februára, píše agentúra AP.

 

Osamelý George bol posledným jedincom svojho druhu a nezanechal žiadnych potomkov, hoci zamestnanci Národného parku na Galapágoch sa ho snažili spáriť so samičkami podobného druhu korytnačiek.

 

Ostrovy Galapágy sú uznané za ekologický poklad a inšpirovali aj Charlesa Darwina k sformulovaniu teórie prírodného výberu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
pracovnik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies