Pozostalých maďarského huslistu z Costy Concordie odškodnili

NETKY.SK • 2 December 2013, 11:34 • 2 min
Pozostalých maďarského huslistu z Costy Concordie odškodnili

BUDAPEŠŤ - Pozostalí maďarského huslistu Sándora Fehéra, ktorý zahynul pri vlaňajšom stroskotaní výletnej lode Costa Concordia, dostali od spoločnosti Carnival odškodnenie vyše jedného milióna dolárov (735.000 eur), uviedol dnes maďarský denník Blikk.

slovakia

left justify in out

"Dlhé  mesiace sme vyjednávali so spoločnosťou, kým sa nám podarilo dohodnúť. Nebolo to jednoduché, ale napokon uznali, že by v ďalšom pokračovaní sporu mohli iba stratiť. Mali sme presvedčivé dôkazy - videozáznam, ktorý zachytil, ako Sándor obetoval svoj život, aby iných zachránil," povedal pre Blikk právny zástupca pozostalých Péter Rónai.

Posledné minúty 38-ročného huslistu zachytil jeden z cestujúcich. "Môj syn zomrel ako hrdina, ani to však nezmierni môj žiaľ. Žiadne peniaze mi ho už nevrátia. Dosiahli sme iba to, že spoločnosť uznala svoju chybu, za ktorú sme boli odškodnení," cituje periodikum vyjadrenie matky.

Na lodi pracovalo celkom šesť Maďarov - dvaja tanečníci, traja hudobníci a jeden manažér. Jeden z maďarských hudobníkov zomrel.

Luxusná výletná loď Costa Concordia na palube s 4229 ľuďmi zo 60 krajín narazila 13. januára večer na podmorský útes pri toskánskom ostrove Giglio. Pri katastrofe zahynulo 32 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona