Pozostalí obetí si pripomenuli prvé výročie havárie stroja Germanwings

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 12:28 • 2 min
Pozostalí obetí si pripomenuli prvé výročie havárie stroja Germanwings

LE VERNET - Rodiny 150 obetí havárie lietadla nemeckej spoločnosti Germanwings, s ktorým vo francúzskych Alpách zámerne havaroval jeho druhý pilot, sa dnes pri príležitosti prvého výročia tejto tragédie zišli v obci Le Vernet ležiacej neďaleko miesta nešťastia.

slovakia

left justify in out

Dnešné spomienkové pietne podujatie sa začalo o 10.41 h SEČ, teda v čase pádu lietadla, súkromným obradom a minútou ticha. Rodinní príslušníci, ktorí si to budú priať, sa budú môcť odviesť až priamo na miesto havárie na vrchu vypínajúcom sa nad dedinou Le Vernet.

 

Podľa agentúry AP obrad položenia vencov by mal byť v dnešný deň jedinou verejnou aktivitou príbuzných prevažne nemeckých a španielskych obetí.

 

Smútočné spomienkové podujatie sa dnes uskutočnilo aj v nemeckom Halterne, odkiaľ pochádzalo 17 obetí katastrofy.

 

Airbus A320 nízkonákladovej spoločnosti Germanwings, vracajúci sa z Barcelony do Düsseldorfu, havaroval vlani 24. marca po tom, ako sa druhý pilot Andreas Lubitz zamkol sám v kokpite a lietadlo následne naviedol do masívu francúzskych Álp.

 

Úrad vyšetrovania a analýzy pre bezpečnosť civilného letectva (BEA) tvrdí, že v Lubitzovom tele sa zistili stopy antidepresívnych liečiv Citalopram a Mirtazapine, ako aj lieku na spanie Zopiclone. Vyšetrovanie potvrdilo, že v minulosti trpel závažnými depresiami, pričom iba niekoľko dní pred incidentom na internete hľadal spôsoby spáchania samovraždy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies