Pozostalí obetí katastrofy stroja Germanwings sa v USA budú súdiť o milióny

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 19:27 • 2 min
Pozostalí obetí katastrofy stroja Germanwings sa v USA budú súdiť o milióny

PHOENIX - Pozostalí 80 obetí katastrofy lietadla spoločnosti Germanwings, ktorú podľa výsledkov vyšetrovania zámerne zavinil druhý pilot Andreas Lubitz, podali dnes na súde v americkom Phoenixe žalobu na miestnu leteckú školu Airline Training Center.

slovakia

left justify in out

Práve v nej sa na dráhu pilota pripravoval vinník nešťastia, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na advokátsku kanceláriu Kreindler & Kreindler so sídlom v New Yorku. Podľa žaloby škola mohla vedieť o psychických problémoch Andreasa Lubitza a nemala mu dovoliť stať sa pilotom.


V spore ide o odškodnenie za milióny dolárov. Airbus A320 nízkonákladovej spoločnosti Germanwings, smerujúci z Barcelony do Düsseldorfu, havaroval vlani 24. marca po tom, ako sa druhý pilot zamkol sám v kokpite a lietadlo následne naviedol do masívu francúzskych Álp. Haváriu neprežil nikto zo 150 osôb na palube.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies