Pozorovatelia OBSE na Ukrajine: Separatisti nie sú pripravení prerušiť paľbu

NETKY.SK • 18 Február 2015, 21:53 • 2 min
Pozorovatelia OBSE na Ukrajine: Separatisti nie sú pripravení prerušiť paľbu

KYJEV - Proruskí separatisti zo samozvaných ľudových republík na východe Ukrajiny - Doneckej i Luhanskej - nie sú pripravení prerušiť paľbu. Informovali o tom dnes agentúry UNIAN a Interfax-Ukrajina s odvolaním sa na pozorovateľskú misiu Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ generálneho štábu ukrajinských ozbrojených síl na otázku pozorovateľov o pripravenosti prerušiť paľbu odpovedal kladne, kým zástupcovia samozvaných DĽR a LĽR to odmietli.

 

Pozorovatelia tak konštatovali, že odmietavá reakcia zo strany DĽR a LĽR je evidentne v rozpore s obsahom nedávno dosiahnutej dohody z Minska a navyše limituje ich možnosti pohybovať sa v oblasti.

 

V utorok sa pozorovatelia nedostali do oblasti mesta Debaľceve, strategicky významnej lokality, o ktorej ovládnutie sa usilovali obe strany.

 

Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes potvrdil, že armáda ukončuje plánovaný a organizovaný odsun z Debaľceva, kde ju v uplynulých dňoch obkľúčili a ostreľovali jednotky proruských separatistov. Popoludní navštívil odsunutých vojakov v Artemivsku. Na stretnutí s nimi vyzdvihol ich hrdinstvo a ocenil ho nielen verbálne, ale aj udelením štátnych vyznamenaní.

 

Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl zverejnil oficiálne údaje o stratách počas bojov v Debaľceve, kde prišlo o život 22 ukrajinských vojakov, vrátane šiestich počas odsunu. Ďalších najmenej 150 utrpelo zranenia, podľa jedného z ukrajinských poslancov prepravili z Debaľceva do Artemivska 167 zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies