POZOR: Zlodeji majú novú zámienku na vylákanie peňazí od ľudí

NETKY.SK • 23 December 2016, 18:55 • 2 min
POZOR: Zlodeji majú novú zámienku na vylákanie peňazí od ľudí

KOŠICE - Košickí policajti upozorňujú na rafinovanosť zlodejov. V uplynulých dňoch zaznamenali prípad zlodeja, ktorý 84-ročnej dôchodkyni z tohto mesta ukradol peniaze. Do bytu sa dostal pod zámienkou s prichádzajúcou zmenou ukončenia terestriálneho vysielania jednej z komerčných televíznych staníc na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Doposiaľ neznámy páchateľ jej v stredu (21.12.) popoludní zaklopal na dvere bytu a predstieral, že priniesol z mestského úradu preplatok za káblovú televíziu v súvislosti s ukončením terestriálneho vysielania jednej z komerčných televíznych staníc. Dôverčivá dôchodkyňa ho vpustila do bytu. Páchateľ naďalej predstieral svoju rolu s tým, že sa jej ponúkol skontrolovať naladenie televíznych staníc a zároveň jej dával 20-eurovú bankovku s tým, aby mu vydala tri eurá, čo bol fiktívny 17-eurový preplatok. Porozhliadol sa po byte a po vytypovaní miest, na ktorých by si mohla dôchodkyňa uschovávať peniaze, ju poprosil o pohár vody. Využil jej neprítomnosť a z knihovničky umiestnenej v spálni odcudzil finančnú hotovosť vo výške cca 2000 eur a z bytu nepozorovane odišiel," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

 

Policajti po páchateľovi intenzívne pátrajú. Podľa popisu polície páchateľ má 30 až 36 rokov, je vysoký asi 180 centimetrov, strednej postavy, oblečenú mal bundu do pása s bielymi pásikmi a modrú čiapku. Podľa policajného hovorcu vystupoval veľmi kultivovane.

 

"Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície v tejto súvislosti začala trestné stíhanie vo veci prečinov porušovania domovej slobody a krádeže. Páchateľovi tohto skutku v prípade vypátrania a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodal Szabó.

 

Polícia zároveň upozorňuje, aby občania nevpúšťali cudzích ľudí do bytu, nerozprávali sa s nimi, neprejavovali záujem o vyplatenie výhry, ani pred nimi nevyberali peniaze, ale aby hneď kontaktovali políciu na čísle 158.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona