POZOR! Výborná správa prišla z Oxfordu. Bude čoskoro koronavírus porazený?

NETKY.SK • 5 November 2020, 10:51 • 2 min
POZOR! Výborná správa prišla z Oxfordu. Bude čoskoro koronavírus porazený?

Dobrá správa prichádza pre svet sužovaný vyčíňaním nového koronavírusu a ochorením COVID-19. Dlho sa rozpráva o vakcinácii, že to môže byť veľmi účinný nástroj, ako zastaviť šírenie tejto epidémie.

slovakia

left justify in out

Dobré správy idú z Oxfordu. Totiž údaje, ktoré budú oznamovať aká je účinnosť dvoch vakcín, ktoré sa najpravdepodobnejšie ako prvé začnú používať, keďže zatiaľ dosiahli najväčší pokrok, prídu začiatkom decembra. Zatiaľ to ešte nebude znamenať uvedenie vakcín do praxe, ale údaje, ktoré farmaceuti dostanú, k tomuto kroku môžu výrazne prispieť.

 

 

Dobrú správu svetu dala šéfka pracovného tímu vlády Veľkej Británie pre oblasť očkovania Kate Binghamová. Vyjadrila sa o tej očkovacej látke, ktorú vyvíjajú a farmaceutická spoločnosť AstraZeneca v spolupráci s univerzitou v Oxforde. Druhou očkovacou látkou je tá od firiem Pfizer a BioNTech.

 

Nasledovať bude snaha získať súhlas na využívanie. "Ak súhlas získame, budeme mať možnosť nasadiť vakcíny pred koncom roka," povedala s dôležitým dôvetkom, že do konca roka budú vytvorené len 4 milióny dávok, takže ak aj súhlas dostanú, pomôže sa do konca roka 2020 len obmedzenému množstvu ľudí.

 

 

 

Ku lepšiemu zvládnutiu pandémie pomáhajú aj rúška a dezinfekčné gély, ktoré si môžete kúpiť aj na shop.netky.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona