Pozor! V dedine blízko Kremnice sa pohybuje medveď

NETKY.SK • 27 August 2015, 11:07 • 2 min
Pozor! V dedine blízko Kremnice sa pohybuje medveď

BRATISLAVA - Buďte opatrní, upozorňuje denník NOVÝ ČAS. Už niekoľko týždňov sa v okolí Hornej Vsi neďaleko Kremnice pohybuje medveď. Je čím ďalej odvážnejší a čoraz viac sa približuje k centru obce.

slovakia

left justify in out

Veľkú šelmu videli už pri kostole či pri bytovkách, kde sa hrabal v odpadkoch, pokračuje denník. Podľa Jaroslava Slašťana, ktorému sa ho podarilo aj odfotografovať, je situácia vážna a nebezpečná. "Tu sa už končí zábava. Ide o väčšieho jedinca a do 300 kilogramov mu veľa nechýba," povedal Slašťan. 

Ten sa k medveďovi dostal na 15 metrov. "Podľa mojich skúseností, keď zdravý jedinec zbadá človeka, mal by reagovať útekom. Tento sa však postavil na zadné, neutiekol a sledoval nás. Tým je nebezpečný. Nebojí sa ľudí, čo dokazuje aj to, že chodí medzi bytovky a na odpadky." Denník na medveďa pri Kremnici upozornil na strane 15 v článku s názvom "Tristokilový medveď špehuje ľudí!".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies