Pozor na vybuchujúci Samsung: E-shopom hrozí za predaj pokuta až 66 400 eur!

NETKY.SK • 14 Október 2016, 10:38 • 2 min
Pozor na vybuchujúci Samsung: E-shopom hrozí za predaj pokuta až 66 400 eur!

BRATISLAVA - Slovenské obchody predávajú vybuchujúci Samsung. Ide o nebezpečný Samsung Galaxy 7., ktorý sa ešte stále predáva e-shopy. Výrobca jeho predaj a výrobu ale definitívne stopol.

slovakia

left justify in out

"Ak ho predávajú, porušujú legislatívu, lebo ide o nebezpečný výrobok," tvrdí hovorkyňa obchodnej inšpekcie Danuša Krkošová. 

 

Firmám hrozí pokuta 66.400 eur. E-shopy, ktoré majú problémový mobil v ponuke, správa o pokute prekvapila. "Do dnešného dňa sme nedostali žiadne oficiálne vyjadrenie od spoločnosti Samsung. Taktiež sme neboli upovedomení dozorným orgánom, aby sme produkty stiahli z ponuky", píše v stanovisku pre Hospodárske noviny e-shop Gigastore.sk.

 

Juhokórejský koncern Samsung Electronics úplne zastavil predaj smartfónov Galaxy Note 7. A vyzval majiteľov týchto telefónov, aby ich prestali používať, kým nevyšetrí prípady vznietenia batérií. 

 

Koncern má veľké problémy s najnovším smartfónom. Batérie niektorých telefónov totiž explodovali počas nabíjania a stalo sa tiež, že telefón dokonca začal horieť. Samsung pritom v uplynulých rokoch investoval obrovské sumy do marketingu a budovania značky Galaxy. Dúfal, že nový smartfón mu pomôže zvýšiť náskok pred najväčším konkurentom Apple.

 

Samsung v septembri zvolal na výmenu 2,5 milióna smartfónov Galaxy Note 7. So zvolávaním musel začať len dva týždne po uvedení nového modelu na trh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona