Pozor, na trhu v EÚ sú nebezpečné kozmetické výrobky!

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 17:02 • 2 min
Pozor, na trhu v EÚ sú nebezpečné kozmetické výrobky!

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečnú kozmetiku v Európskej únii.

slovakia

left justify in out

Výrobky boli nahlásené kontrolnými orgánmi v Litve a vo Fínsku do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX). Je možné, že uvedené výrobky sa vyskytujú aj v Slovenskej republike.
     

Ako nebezpečná bola označená prírodná farba na vlasy Henna značky ArtKolor z Ruska. Výrobok je balený v 25 gramových vrecúškach, pri jeho použití hrozí riziko infekcie.
     

Nebezpečný je ruský krém na nohy značky Natura Siberica, ktorý je zabalený v zelenej tube v bielej kartónovej škatuľke. Vo výrobku bola zistená prekročená maximálna povolená koncentrácia konzervačnej látky. Upozornenie sa týka aj krému na tvár rovnakej značky v žltej a červenej tube.
     

Rovnaké nedostatky má aj ďalší ruský nebezpečný výrobok - krém pre deti Baby Daily Care Cream značky Natura Little Siberica. Krém je v bielej tube v bielej kartónovej škatuľke s obrázkom vtáčika. Do systému RAPEX bol z dôvodu prekročenej maximálnej povolenej koncentrácie konzervačnej látky nahlásený aj výrobok Body Mousse značky Organic shop z Ruska balený je v 250 mililitrovom tégliku čiernej a bielej farby so žltým obrázkom na viečku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies